Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Διαβάστε στο onalert.gr: Κι άλλες περικοπές στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού

Ο πρόεδρος του ταμείου αναλύει το “σχέδιο σωτηρίας” και προτείνει να καθοριστεί ως ηλικιακό όριο για την είσπραξη του μερίσματος το 53ο έτος της ηλικίας για κάθε δικαιούχο.

Το σχέδιο “σωτηρίας” του ΜΤΣ,ανέλυσε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος του υποστράτηγος ε.α Χαράλαμπος Σωτηρόπουλος. Όπως έχει αποκαλύψει το OnAlert, θα υπάρξουν περικοπές στο μέρισμα κατά 15% το 2011 και αύξηση των εισφορών κατά 1%. Ο κ.Σωτηρόπουλος προτείνει ακόμη να καθοριστεί ως ηλικιακό όριο για την είσπραξη του μερίσματος το 53ο έτος της ηλικίας για κάθε δικαιούχο.

Για να σταματήσει η καθοδική πορεία του Ταμείου και να προχωρήσει σε εξυγίανση και ανάπτυξη, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Σωτηρόπουλος προτείνει σειρά μέτρων, για τα οποία, όπως είπε, είναι ενήμερη η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Μεταξύ αυτών προτείνει την περικοπή του μερίσματος προς τους μερισματούχους κατά 15% το 2011 και ανάλογα με την πορεία των οικονομικών του Ταμείου κατά 10% το 2012 (συνολικά 25%), την αύξηση κατά 1% των κρατήσεων υπέρ του ΜΤΣ για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς και αστυνομικούς και την κατάργηση του επιδόματος θανάτου (15 μερίσματα που κυμαίνονται από τρεις έως τέσσερις χιλιάδες ευρώ που λαμβάνει η οικογένεια του θανόντος δικαιούχου).

Διαβάστε περισσότερα στο www.onalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε