Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Διευκρινίσεις για νέο κόμιστρο των ταξί προς το αεροδρόμιο

Διευκρινήσεις σχετικά με το νέο κόμιστρο των ταξί, από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», έδωσε σήμερα το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων…

 σημειώνοντας κατ΄ αρχάς ότι η απόφαση για το νέο τιμολόγιο ελήφθη «με γνώμονα την αντιμετώπιση περιστασιακών φαινομένων αισχροκέρδειας, που εξέθεταν διεθνώς τη χώρα μας».

Στη νέα ανακοίνωση του Υπουργείου διευκρινίζεται ότι:

– Το τιμολόγιο αυτό ισχύει για ολόκληρο τον Δακτύλιο και συμπεριλαμβάνει τη χιλιομετρική αποζημίωση της διαδρομής, το δικαίωμα εκκίνησης (πτώση σημαίας), τα πρόσθετα του αεροδρομίου και των αποσκευών, τα διόδια της Αττικής Οδού, ΦΠΑ (και τη χρονοχρέωση ύψους 10,85 ευρώ ανά ώρα).

– Η απόφαση βασίζεται σε μία διεθνή πρακτική: π.χ. αεροδρόμιο Ρώμης (26 χλμ) 40 ευρώ, αεροδρόμιο Μόσχας (29 χλμ) 45 ευρώ, αεροδρόμιο Νέας Υόρκης (24 χλμ) 50 ευρώ. Όπως προκύπτει, τα ποσά αυτά είναι μεγαλύτερα και μάλιστα για λιγότερα χιλιόμετρα, καθώς το κέντρο της Αθήνας είναι περίπου 32 χιλιόμετρα μακριά από το αεροδρόμιο.

– Το συγκεκριμένο κόμιστρο ορίστηκε μετά από ενδελεχή έρευνα επιστημονικών συμβούλων του Υπουργείου, οι οποίοι ακολούθησαν πολλές φορές τις εν λόγω διαδρομές, και έλαβαν υπόψη τους όλες τις κυκλοφοριακές συνθήκες σε διαφορετικές ώρες της ημέρας (π.χ. με κίνηση, ή χωρίς).

– Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, το ταξίμετρο θα λειτουργεί κανονικά και μόνο στο τέλος και εφόσον βρίσκεται εντός της προκαθορισμένης διαδρομής, θα πληρώνεται το εν λόγω ποσό. Αν ο πελάτης αλλάξει διαδρομή, τότε θα πληρώσει μόνο ότι αναγράφεται στο ταξίμετρο.

– Για την ενημέρωση των επιβατών θα υπάρχουν πληροφοριακές πινακίδες, τόσο στο χώρο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», όσο και σε κάθε ταξί, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε