Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Διευκρινίσεις μήπως και... «τσουλήσει» η απόσυρση

Διευκρινίσεις μήπως και... «τσουλήσει» η απόσυρση
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.03.2011 | 14:24
Πρώτη δημοσίευση: 18.03.2011 | 14:24

Βλέποντας πως η απόσυρση δεν... πάει, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε εγκύκλιο με διευκρινίσεις για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί από τους ενδιαφερόμενους.

Μεταξύ άλλων διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, ως προυπόθεση για την απόσυρση ενός οχήματος, αφορά μόνο τον τελευταίο ιδιοκτήτη του οχήματος. Τυχόν οφειλές από άλλους προηγούμενους κατόχους του στο παρελθόν δεν επηρεάζουν τη διαδικασία.

Τα οχήματα που τίθενται σε εκούσια ακινησία (κατάθεση των στοιχείων κυκλοφορίας στην αρμόδια ΔΟΥ), απαλλάσσονται των τελών κυκλοφορίας

Σε ο,τι αφορά οχήματα για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους έχουν υποβάλλει δήλωση ακινησίας, χορηγείται από την εφορία βεβαίωση με την ένδειξη «για την παράδοση του οχήματος σε4 εγκαταστάσεις της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτωνν Ελλάδος (ΕΔΟΕ) ή σε σημείο συλλογής οχημάτων τέλους κύκλου ζωής

Στο μεταξύ με άλλη εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονονμικών δίνει εντολές στις εφορέις να αποτείλουν ειδοποιήτήρια σε κατόχους οχημάτων που δεν είχαν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας στο παρελθόν. Πρόκειται για όσους έχουν εντοπισθεί απο διασταυρώσεις να μην έχουν καταβάλει τα τέλη οι οποίοι τώρα καλούνται να τα εξοφλήσουν.

Οπως διευκρινίζεται το συνολικό ποσό της βεβαίωσης καταβάλλεται σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις, ενώ αν η συνολική οφειλή είναι μέχρι 150 ευρώ, τότε καταβάλλεται εφάπαξ.

Διαβάστε επίσης

Δεν "τσουλάει" η απόσυρση - Νέα έρευνα του Newsit με πανελλαδικά στοιχεία   Διαδώστε αυτό το άρθρο