Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δικαίωσε συμβασιούχους το πρωτοδικείο

Δικαίωσε συμβασιούχους το πρωτοδικείο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.08.2010 | 20:00
Πρώτη δημοσίευση: 25.08.2010 | 19:53

Προσωρινή διαταγή που δικαιώνει 104 εργαζόμενους του δήμου Θεσσαλονίκης, των οποίων οι συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου λήγουν τους επόμενους μήνες, εξέδωσε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ύστερα από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν.

Με την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων, η εκδίκαση των οποίων έχει προσδιοριστεί για το τέλος Σεπτεμβρίου, οι 104 εργαζόμενοι ζητούν να μετατραπούν οι συμβάσεις τους από έργο ή ορισμένου χρόνου -ανάλογα με την περίπτωση- σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς -όπως ισχυρίζονται- καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Όπως έγινε γνωστό, οι εν λόγω εργαζόμενοι απασχολούνται σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου, ενώ ορισμένοι εργάζονται έως και 7 χρόνια με το συγκεκριμένο καθεστώς.

Αντίστοιχη προσφυγή εργαζομένων στα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα απασχολήσει αύριο το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Μέχρι τώρα έχουν προσφύγει δεκάδες εργαζόμενοι σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλης της χώρας στη δικαιοσύνη, ζητώντας να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο