Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δικαιούχοι ΟΕΚ: Φοβόμαστε μη χάσουμε τα σπίτια μας

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.11.2012 | 14:30
Πρώτη δημοσίευση: 28.11.2012 | 14:29

Οριστικά παραχωρητήρια των σπιτιών που διαμένουν ζητάνε οι δικαιούχοι του ΟΕΚ που σήμερα πραγματοποίησαν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου.

Οι δικαιούχοι του ΟΕΚ ζητάνε να μην κλείσει ο ΟΕΚ καθώς όπως λένε αν συμβεί αυτό θα χάσουν τα σπίτια τους ενώ είναι αδικαιολόγητο να υπάρχουν οικισμοί που ενώ πέρασαν 15-25 χρόνια, οι δικαιούχοι να βρίσκονται με προσωρινά παραχωρητήρια.

Για όσο διάστημα εκκρεμεί το θέμα των παραχωρητηρίων, ιδιοκτήτης των κατοικιών βάσει νόμου είναι ο ΟΕΚ που ως ΝΠΔΔ δεν καταβάλει ΤΑΠ-Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. Οι δικαιούχοι ζητάνε την άμεση εξαίρεση τους από αυτήν την έτσι και αλλιώς άδικη αλλά και εξοντωτική για αυτούς φορολόγηση.

Οι δικαιούχοι ζητάνε ακόμη:
- Να τους παραδοθούν άμεσα οι οικισμοί που είναι έτοιμοι και έχουν κληρωθεί και παράλληλα να ολοκληρωθούν οι υπό ανέγερση κατοικίες.
- Να μην αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο(καθορισμός αριθμού δόσεων, έκπτωση σε εξόφληση μετρητοίς, κλπ) με το οποίο πήραν τα σπίτια τους χιλιάδες δικαιούχοι.
- Να γίνει έλεγχος Ενεργειακής Απόδοσης των κατοικιών, από Τεχνικούς του Υπουργείου και σε περίπτωση που τα σπίτια είναι χαμηλής ενεργειακής απόδοσης, να μειωθεί ανάλογα και η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο. Στην περίπτωση δε, που κριθούν ότι είναι ενεργειακά εντάξει (τουλάχιστον Τάξη Β), να συμπεριληφθεί και το Ενεργειακό Πιστοποιητικό στον φάκελο με τα Παραχωρητήρια.
- Να γίνει άμεσα παρέμβαση στις τράπεζες να αποδεχθούν το ΦΕΚ308-14/02/2012 για να δέχονται την επιμήκυνση της αποπληρωμής των επιδοτούμενων δανείων χωρίς να χάνεται η επιδότηση του ΟΕΚ.

Εάν και εφ’ όσον ο ΟΕΚ/ΟΑΕΔ δεν συνεχίσει το κοινωνικό του έργο στο άμεσο μέλλον με την οποιαδήποτε μορφή οι δικαιούχοι δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να πληρώνουν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ - ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία - Καταργείται η εισφορά σε ΟΕΚ και ΟΕΕ

Η 1η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ - Ζητά επανασύσταση του ΟΕΚ και της ΕΕ

Προσωπικό και περιουσία ΟΕΚ και ΟΕΕ στον ΟΑΕΔ

ΟΕΕ και ΟΕΚ καταργούνται και δημιουργείται νέος ενιαίος φορέας

Tags: ΟΑΕΔ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο