Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 19 Αθήνα Αναλυτικά

Δικαστικοί υπάλληλοι: "Θα απέχουμε μέχρι να γίνουν ξανά τα δικαστήρια ασφαλή"

Δικαστικοί υπάλληλοι: `Θα απέχουμε μέχρι να γίνουν ξανά τα δικαστήρια ασφαλή`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.01.2011 | 17:20
Πρώτη δημοσίευση: 03.01.2011 | 17:14

Aν δεν αποκατασταθούν οι ζημιές από την έκρηξη βόμβας στις 30/12 δεν πρόκειται να περάσουν το κατώφλι του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, θεωρεί αυτονόητη την αναστολή της λειτουργίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας, κατά τουλάχιστον ένα μήνα.

Οπως λένε, η καταστροφή, σε σχέση με την αντίστοιχη προ καιρού βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, είναι πολλαπλάσια.

Ακόμη, η Ομοσπονδία θεωρεί αυτονόητο και βέβαιο ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος και η εργασία σε δικαστικούς λειτουργούς, δικαστικούς υπαλλήλους, δικηγόρους και διαδίκους το διάστημα επισκευών των ζημιών που έχουν προκληθεί. Και αν οι ελάχιστες αυτές προϋποθέσεις δεν εκπληρωθούν στο ακέραιο σε κάθε περίπτωση, δηλώνει η ΟΔΥΕ ότι "οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν θα προσέλθουν για να παράσχουν τις υπηρεσίες σε κτίριο που δεν καλύπτει τους όρους ασφάλειας που οι νόμοι ορίζουν".

Επίσης, η ΟΔΥΕ σημειώνει ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αλλά και επιβεβλημένη η παρουσία αντιπροσώπων των δικαστικών υπαλλήλων σε όλες τις επαφές και συζητήσεις για τον τρόπο λειτουργίας και αποκατάστασης των ζημιών των Διοικητικών Δικαστηρίων των Αθηνών και ειδικά αυτών του Πρωτοδικείου που οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές του Εφετείου.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι πρέπει να είναι παρόντες στις συζητήσεις αυτές, καθόσον οι δικαστικοί υπάλληλοι εργάζονται και βρίσκονται στα δικαστικά κτήρια καθημερινά, "όλο το χρόνο, γνωρίζουν και βιώνουν καλύτερα από τον καθένα τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα των δικαστικών υπηρεσιών και κτηρίων και είναι αυτοί που ουσιαστικά βιώνουν τις όποιες ατέλειες ή προβλήματα λειτουργικότητας αυτών".

Παράλληλα, η Ομοσπονδία με άλλη, δεύτερη ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία δια του γενικού της γραμματέα πραγματοποίησε σήμερα σύσκεψη για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα Διοικητικά Δικαστήρια Αθήνας, μετά τη βομβιστική επίθεση, χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων.

Και διερωτάται η ΟΔΥΕ, "πως είναι δυνατόν να αποκλείονται από τέτοιες ουσιαστικές συσκέψεις οι εκπρόσωποι αυτών που κινδυνεύει άμεσα η ζωή και σωματική τους ακεραιότητα".

Ο αποκλεισμός της ΟΔΥΕ οφείλεται - σύμφωνα με την ανακοίνωσή της - "επειδή δημοσιοποίησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στα δικαστικά κτήρια της χώρας, όπως μας "καταλόγισε" ο κ. Γενικός Γραμματέας;".

Υπενθυμίζει η ΟΔΥΕ ότι "από 23.8.2010 είχαμε γνωστοποιήσει σε όλους τους αρμόδιους την ανάγκη λήψης μέτρων στα δικαστικά κτήρια, αφού ήδη είχε προηγηθεί το Μάιο η βομβιστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, ίσως ενόχλησε κάποιους που δεν έπραξαν το καθήκον τους".   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Καιρός: Βροχές παντού Καιρός: Βροχές παντού
  2. Κακοκαιρία: Η επόμενη μέρα στη Δυτική Ελλάδα – Λάσπη, απόγνωση και ανυπολόγιστη καταστροφή [pics, vid] Κακοκαιρία: Η επόμενη μέρα στη Δυτική Ελλάδα – Λάσπη, απόγνωση και ανυπολόγιστη καταστροφή [pics, vid]
  3. Καιρός: Βελτίωση με... βροχερές παρενθέσεις! Αναλυτική πρόγνωση Καιρός: Βελτίωση με... βροχερές παρενθέσεις! Αναλυτική πρόγνωση
  4. Καιρός: Σχετική βελτίωση την Κυριακή – Που θα βρέχει; Καιρός: Σχετική βελτίωση την Κυριακή – Που θα βρέχει;
  5. Οργή και λάσπη στο Μεσολόγγι – Πλημμύρες, ζημιές και κατολισθήσεις – Ζευγάρι έπεσε στη θάλασσα για να σωθεί! [pics, vid] Οργή και λάσπη στο Μεσολόγγι – Πλημμύρες, ζημιές και κατολισθήσεις – Ζευγάρι έπεσε στη θάλασσα για να σωθεί! [pics, vid]
  6. Τρόμος στο Βόλο - Κεραυνός χτύπησε πολυκατοικία Τρόμος στο Βόλο - Κεραυνός χτύπησε πολυκατοικία
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook