Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δίκη Πυρήνων: 'Εχουν διορίσει τον μισό δικηγορικό σύλλογο - Αρνήθηκε και η 3η ομάδα δικηγόρων τον διορισμό

Δίκη Πυρήνων: 'Εχουν διορίσει τον μισό δικηγορικό σύλλογο - Αρνήθηκε και η 3η ομάδα δικηγόρων τον διορισμό
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.01.2011 | 11:03
Πρώτη δημοσίευση: 31.01.2011 | 10:58

Τραγελαφικές πλέον είναι οι καταστάσεις στην δίκη των Πυρήνων της Φωτιάς η οποία δεν έχει επι της ουσίας ξεκινήσει ποτέ. Κατηγορούμενοι χωρίς δικηγόρους, δικαστές χωρίς κατηγρούμενους....

Σε αυτεπάγγελτο διορισμό των συνηγόρων που είχαν εξ' αρχής οι εννέα κατηγορούμενοι στην υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», προχώρησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά την άρνηση αποδοχής των καθηκόντων, από την τρίτη ομάδα δικηγόρων, που είχε ορίσει.

Με την έναρξη της διαδικασίας η τρίτη ομάδα δικηγόρων -στην πλειοψηφία τους ήταν παρόντες στο δικαστήριο- αρνήθηκε τους διορισμούς.

Οι τρεις ελεύθεροι κατηγορούμενοι, Μανόλης Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης, επανέλαβαν στο δικαστήριο ότι αρνούνται να συμμετάσχουν στη δίκη, όσο δεν ικανοποιούνται τα αιτήματα που έχουν υποβάλει.

Η πρόεδρος τόνισε ότι το δικαστήριο έχει αποφανθεί για τα δύο αιτήματα (καταγραφή πρακτικών με μαγνητοφώνηση και μη παρακράτηση ταυτοτήτων στην είσοδο).

Επίσης, η πρόεδρος προχώρησε σε αυτεπάγγελτο διορισμό των συνηγόρων που έχουν επιλεγεί από τους ίδιους τους κατηγορούμενους, οι οποίοι κατά τη δεύτερη ημέρα της δίκης αποχώρησαν, όπως και οι εντολείς τους, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του δικαστηρίου επί των αιτημάτων.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο