Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δίκη Πυρήνων: Για 3η φορά διόρισε δικηγόρους το δικαστήριο!

Δίκη Πυρήνων: Για 3η φορά διόρισε δικηγόρους το δικαστήριο!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.01.2011 | 10:20
Πρώτη δημοσίευση: 27.01.2011 | 10:14

Με... ελαφρά πηδηματάκια αποχώρησε και η 2η ομάδα δικηγόρων που είχε διορίσει το δικστήριο για να ξεκινήσει επιτέλους η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Τι επικαλέστηκαν; Ασθένεια, οικογενειακά προβλήματα, ακόμη και το προχωρημένο της ηλικίας.

Η αιτιολογία για τη μη ανάληψη των υπερασπιστικών τους καθηκόντων συνδέεται άρρηκτα με το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν μπορούν να προσπεράσουν το δικαίωμα των κατηγορουμένων να επιλέξουν αυτοβούλως τους συνηγόρους τους, με δεδομένο μάλιστα ότι σε κάθε περίπτωση εκείνοι δεν πρόκειται να τους αποδεχθούν ως υπερασπιστές.

Το δικαστήριο αφού νωρίτερα διόρισε για τρίτη φορά, αυτεπαγγέλτως, από τη λίστα, νέους δικηγόρους, διέκοψε τη συνεδρίαση για την ερχόμενη Δευτέρα.

Επιπλέον, έκανε γνωστό κατά τη διαδικασία ότι θα παραδώσει τα πρακτικά της δίκης στον Εισαγγελέα της έδρας προκειμένου εκείνος να ερευνήσει κατά πόσο οι αιτιολογίες των δικηγόρων για μη παράστασή τους στη δίκη παρά τον αυτεπάγγελτο διορισμό τους, είναι επαρκής και αν όχι να προχωρήσει σε άσκηση πειθαρχικών διώξεων.

Από τους εννέα κατηγορουμένους οι έξι που είναι προφυλακισμένοι αρνήθηκαν και για άλλη μία φορά να εμφανιστούν στο δικαστήριο ενώ οι υπόλοιποι τρεις που είναι ελεύθεροι, παρουσιάστηκαν αρχικά στην αίθουσα και να αποχωρήσουν και πάλι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση του δικαστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνήγοροι «Πυρήνων»: «Φακέλωμα που παραπέμπει στη χούντα»
Στόχος δικαστικός στη δίκη του Κορυδαλλού για τους “Πυρήνες”; - Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεια του 23χρονου
   Διαδώστε αυτό το άρθρο