Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Δίκη Siemens: “Η σύμβαση ήταν επωφελής για τον ΟΤΕ”

Δίκη Siemens: “Η σύμβαση ήταν επωφελής για τον ΟΤΕ”

Με την κατάθεση του πρώην προέδρου του ΔΣ του ΟΤΕ από τον του Νοέμβριο 1998 μέχρι τον Απρίλιο του 2000 Βασίλη Ράπανου συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση της Siemens. O μάρτυρας υποστήριξε στην κατάθεση του ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις από την εταιρεία PricewaterhouseCoopers (PWC) αλλα και από τον νομικό συμβουλο του ΟΤΕ οτι οι συμβάσεις με την Siemens ήταν επωφελής για τον Οργανισμό.

“Ο νομικός σύμβουλος του ΟΤΕ , ο κ. Ξυπολιάς ( σ.σ. εχει αποβιώσει) μας είχε διαβεβαιώσει οτι η πρώτη εκτελεστή συμφωνία υλοποιήθηκε απολύτως και άρα ήταν επωφελής για τον Οργανισμό. Ετσι δώσαμε εντολή να προχωρησουν η δεύτερη και η τρίτη. Η γνώμη των νομικών συμβούλων ήταν οτι οι συμβάσεις έχουν υπογραφεί και αφού δεν υπάρχουν παρεκκλίσεις, οι εκτελεστές συμφωνίες θα πρέπει να προχωρήσουν” κατάθεσε ο κ. Ράπανος.

Ως προς την PWC, o πρώην πρόεδρος του ΟΤΕ υπογράμμισε οτι και εκείνη παρείχε εκτεταμένη ενημέρωση για την πορεία των συμφωνιών και την εκτέλεσή τους καθώς και διαβεβαιώσεις οτι αυτές διεξάγονταν κανονικά και συνεπώς ήταν επωφελής για τον ΟΤΕ.

Παρά ταύτα, όπως διευκρίνισε στο δικαστήριο ο κ. Ράπανος, “είχαμε δώσει εντολή αν υπάρξουν άλλες ανάγκες σε τηλεπικοινωνιακό υλικό, αυτές να καλυφθούν μέσω νέων διαγωνισμών και όχι με επέκταση των ήδη υπαρχουσών συμβάσεων”. Η δίκη συνεχίζεται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε