Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Κυνήγησε” ως το κρατητήριο τον Ρουπακιά η μητέρα του Παύλου Φύσσα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με σοβαρά προβλήματα και παρατράγουδα άρχισε η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής η οποία σήμερα για πρώτη φορά έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με αποτέλεσμα η έναρξη της δίκης να έχει καθυστερήσει για τουλάχιστον μιάμιση ώρα.
Όλοι οι παράγοντες της δίκης μπαίνουν μετά από αυστηρό έλεγχο από τη μία (κυρίως) από τις δύο εισόδους της αίθουσας τελετών του Εφετείου της Αθήνας.
Ενδεικτικά αυτό είχε ως αποτέλεσμα η μητέρα του Παύλου Φύσσα να εκραγεί όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.
Μάλιστα κατάφερε να μπει στην αίθουσα λίγα λεπτά πριν από τις 10 με τον συνήγορο πολιτικής αγωγής να διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση και να ενημερώνει πως μάρτυρας που είναι να καταθέσει προπηλακίστηκε όταν επιχείρησε να εισέλθει στην αίθουσα του Εφετείου. Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να μπορέσει να προσέλθει στο δικαστήριο ο μάρτυρας που αναμένεται να συνεχίσει την κατάθεσή του.
Μπορεί ωστόσο η αίθουσα να γεμίζει σιγά σιγά ασφυκτικά ωστόσο τα προβλήματα είναι πολλά καθώς δεν υπάρχει κλιματισμός, ασύρματη σύνδεση Ίντερνετ και οι δημοσιογράφοι είναι “αποκλεισμένοι” στα πίσω έδρανα της αίθουσας. Προβλήματα υπάρχουν και στα μικρόφωνα.


Εντός της δικαστικής αίθουσας στη διάρκεια ολιγόλεπτης διακοπής επικράτησε νέα ένταση όταν οι συγγενείς του Παύλου Φύσσα διαπληκτίστηκαν με υποστηρικτές των κατηγορουμένων. Όπως κατήγγειλε η Μάγδα Φύσσα κάποιοι από το ακροατήριο έκαναν απειλητικές χειρονομίες.

Μάγδα Φύσσα:”Η κυρία με απειλεί, με κοιτάζει απειλητικά. Φασίστες, βγήκατε από το λαγούμι σας”
Κοινό: “Μαζεύτε την κάντε την να σωπάσει”
Μάγδα Φύσσα: “Μην κρύβεσαι, έλα εδώ να μου τα πεις”
Θείος Π. Φύσσα: “Βδέλυγμα”
Κοινό: “Άντε γ…”


Στη συνέχεια και αφού η δίκη διέκοψε για δεύτερη φορά η μητέρα του Παύλου Φυσσα την ώρα που μετέφεραν τον Γιώργο Ρουπακια στα κρατητήρια φώναζε : “Θα πεθάνεις. Αυτή είναι η κατάντια!”. Η μητέρα εκτός εαυτού φωνάζοντας ακολούθησε τον Γιώργο Ρουπακιά μέχρι την είσοδο των κρατητηρίων όπου φυγαδεύτηκε.
Νωρίτερα συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν φραστική επίθεση από τον Γιώργο Ρουπακιά την ώρα που περνούσε δίπλα τους μέσα στη δικαστική αίθουσα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε