Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Δίκη για τη 17 Νοέμβρη και στην Τουρκία

Δίκη για τη 17 Νοέμβρη και στην Τουρκία

Κατά την επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε λίγο αργότερα η οργάνωση “17 Νοέμβρη”, είχε τραυματιστεί τόσο ο κ. Μπουλούκμπασι όσο και οι συνεπιβάτες του.

Κατάθεση σε τουρκικό δικαστήριο για τις επιθέσεις εναντίον τουρκικών στόχων στην Αθήνα, το 1991 και 1994, από την τρομοκρατική οργάνωση “17 Νοέμβρη”, έδωσε σήμερα ο Ντενίζ Μπουλούκμπασι, αντιπρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος και τότε υπάλληλος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Ο κ. Μπουλούκμπασι εμφανίστηκε σήμερα με το δικηγόρο του στο 11ο τμήμα του Ποινικού Δικαστηρίου της Άγκυρας που εκδικάζει την υπόθεση εναντίον τεσσάρων μελών της οργάνωσης “17 Νοέμβρη”, ερήμην των κατηγορουμένων.

Ο μάρτυρας υπενθύμισε ότι εκτελούσε χρέη γραμματέα στην πρεσβεία και στις 16 Ιουλίου 1991, ενώ κινούνταν με το τεθωρακισμένο υπηρεσιακό αυτοκίνητο της πρεσβείας, στο οποίο βρίσκονταν, επίσης,η διοικητικός υπάλληλος Νιλγκούν Κετσετζί και ο οδηγός Αντίλ Γιλντιρίμ, είδε να εκπυρσοκροτείται, με τηλεχειριστήριο, βόμβα, που είχε τοποθετηθεί σε σταθμευμένο κλεμμένο αμάξι.

Κατά την επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε λίγο αργότερα η οργάνωση “17 Νοέμβρη”, είχε τραυματιστεί τόσο ο κ. Μπουλούκμπασι όσο και οι συνεπιβάτες του, ενώ ο ίδιος είχε καταθέσει ως μάρτυρας και στην ελληνική δίκη εναντίον των δραστών που είχαν συλληφθεί.

Το τουρκικό δικαστήριο αφού έκανε δεκτό σήμερα το αίτημα για τη συμμετοχή του Μπουλούκμπασι στην ακροαματική διαδικασία και διέταξε την αναβολή της δίκης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε