Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Δίκη – υπερπαραγωγή ετοιμάζουν για τον Άκη

Δίκη – υπερπαραγωγή ετοιμάζουν για τον Άκη

Σε λαμπερή αίθουσα του Εφετείου Αθηνών αναμένεται να γίνει η δίκη του πρώην υπουργού Άμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου και άλλων 19 ατόμων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις μίζες. Στο “πλάνο” είναι και η μεταφορά τους με τα τζιπ της Αντιτρομοκρατικής.

Χλιδάτη δίκη ετοιμάζουν οι αρχές για τον Ακη Τσοζατζόπουλο και τους 19 συγκατηγορούμενους τον ερχόμενο Απρίλιο ή Μάιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ της Κυριακής, η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι η δίκη να διεξαχθεί σε μεγάλη και λαμπερή αίθουσα του Εφετείου Αθηνών και όχι στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Ο λόγος, σύμφωνα με ανώτατες δικαστικές πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα, είναι οτι αναμένεται η προσέλευση πολλών ξένων δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων και η επιλογή της αίθουσας αυτής θεωρείται ότι θα βοηθήσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, σκοπός είναι, μεταξύ άλλων, να επενδύσουν σε τηλεοπτικές εικόνες που θα κάνουν το γύρο της Ευρώπης, με τη μεταγωγή του πρώην υπουργού και των συγκατηγορουμένων του, με τα χαρακτηριστικά τζιπ της Αντιτρομοκρατικής από τις φυλακές Κορυδαλλού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο αντίλογος εστιάζεται στο κόστος που θα έχει η επιχείρηση μεταγωγής του Ακη Τσοχατζόπουλου καθώς και στους κινδύνους που έχει ένα τέτοιο εγχείρημα από πλευράς των μέτρων ασφαλείας. Αυτοί που διαφωνούν επισημαίνουν παράλληλα πως θα ήταν πιο λειτουργικό και οικονομικό να γίνει η δίκη στον Κορυδαλλό, όπου παλαιότερα είχε δικαστεί η 17 Νοέμβρη και ο ΕΛΑ.

Διαβάστε

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Ξεσκονίζουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κύπρο

Σε Κίνα, Λίβανο, Λιβύη και Σιγκαπούρη ψάχνουν τις μίζες του Τσοχατζόπουλου

Έπαιρνε και από Κύπρο μίζες ο Άκης Τσοχατζόπουλος – Αναζητεί Σύρο επιχειρηματία η Αστυνομία

Παραπομπή σε δίκη του ζεύγους Τσοχατζόπουλου και άλλων 18 ζητεί ο Εισαγγελέας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε