Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Δικογραφία μετά από δημοσιεύματα για την προμήθεια του C4I

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σχηματίστηκε δικογραφία από την Εισαγγελία Διαφθοράς σχετικά με τις καταγγελίες πρωην κορυφαίου στελέχους Γαλλικής εταιρίας σύμφωνα με τις οποίες, αφήνονται υπόνοιες χρηματισμού ακόμα και πρώην πρωθυπουργού για την σύμβαση για το c4i.

Η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ήρθε μετά από σειρά δημοσιευμάτων του Τύπου (εφημερίδα Δημοκρατία κ.α) των οποίων τη διερεύνηση ζήτησε από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η ελληνική δικαιοσύνη έχει στα χέρια της από το 2006, κατάθεση ενώπιον των Γαλλικών εισαγγελικών αρχών του πρώην προεδρου της Thales Engineering & Consulting Μισέλ Ζοσεράν, η εταιρία του οποίου κέρδισε τη σύμβαση για τις φρεγάτες.

Το υψηλόβαθμο αυτό στέλεχος κατήγγειλε πρακτικές διαφθοράς από την εταιρία του με αποτέλεσμα να ξεκινήσει δικαστική έρευνα. Εκεί ο Ζοσεράν, πέραν των καταγγελιών και πληροφοριών που μεταφέρει για «παράνομες πληρωμές στον υπουργό άμυνας για τις φρεγάτες», προχωρεί ακόμα παραπερα και ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας που αντιπροσώπευε την Thales αποκάλυψε πως έχασαν τη σύμβαση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων (C4I) «διότι ο ανταγωνιστής η εταιρία Saic υποστηριζόταν ευθέως από τον Ντικ Τσένεϊ (σ.σ αντιπρόεδρος των ΗΠΑ 2001-2009, επί προεδρίας Μπούς) . Και κατά τον Ρ….(πρόεδρο της ελληνικής βερσιόν της Thales) χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά , ενώ οι αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό».

Όπως είναι γνωστό πρωθυπουργός την περίοδο εκείνη ήταν ο Κώστας Σημίτης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε