Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δηλητηριώδης φορμαλδεΰδη σε παιδικά φλιτζάνια

Δηλητηριώδης φορμαλδεΰδη σε παιδικά φλιτζάνια
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.02.2011 | 18:02
Πρώτη δημοσίευση: 11.02.2011 | 17:42

Πρόκειται για κούπες από μελαμίνη για παιδιά, προέλευσης Χονγκ Κονγκ, με την εμπορική επωνυμία "Sigikid κούπα γαλάζιο λαγουδάκι", με κωδικό προϊόντος 23497.

Την άμεση ανάκληση/απόσυρση από την αγορά μη ασφαλούς προϊόντος απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντος "κούπες από μελαμίνη για παιδιά", από τις οποίες υπήρξε μετανάστευση φορμαλδεΰδης πάνω από το όριο.

Πρόκειται για κούπες από μελαμίνη για παιδιά, προέλευσης Χονγκ Κονγκ, με την εμπορική επωνυμία "Sigikid κούπα γαλάζιο λαγουδάκι", με κωδικό προϊόντος 23497 και "Sigikid κούπα ροζ προβατάκι", με κωδικό προϊόντος 23494, που διακινήθηκαν από την εταιρεία "Τσιρώνης ΑΕ", Θεσσαλονίκη. Τα προϊόντα διακινήθηκαν στην Ελλάδα από τη γερμανική εταιρεία "Sigikid, H. Scharrer & Koch GmbH & Co. KG".

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την επιχείρηση, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Ο ΕΦΕΤ σε σχετική ανακοίνωση απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές, που έχουν στην κάτοχή τους τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιούν.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook