Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Δήλωναν εισόδημα μικρότερο απο το ενοίκιο

Δήλωναν εισόδημα μικρότερο απο το ενοίκιο

Στο δόκανο του ΚΕΠΥΟ 10.000 ελεύθεροι επαγγελματίες που δήλωναν ετήσια εισοδήματα μικρότερα απο τα ενοίκια που πλήρωναν για τους επαγγελματικούς τους χώρους.

Γιατροί στο Κολωνάκι πλήρωναν 1.000 το μήνα ως ενοίκιο για την επαγγελματική τους στέγη, δηλαδή 12.000 ευρώ το χρόνο και δήλωναν στην εφορία ετήσιο εισόδημα 8.000 ευρώ. Λογιστές στο Παγκράτι πλήρωναν ενοίκια 1.200 ευρώ το μήνα (14.400 ευρώ το χρόνο) και δήλωναν ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ.

Αυτά είναι μόνο δύο παραδείγματα απο τις περίπου 10.000 περιπτώσεις ελεύθερων επαγγελματιών που ανακαλύφθηκαν απο το ΚΕΠΥΟ να δηλώνουν πολύ μικρότερα εισοδήματα απο τα μισθώματα που πλήρωναν για τα γραφεία τους.

Οπως ανέφερε το MEGA, αντίστοιχες περιπτώσεις προέκυψαν και για ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας που ενώ πλήρωναν μεγάλα ποσά σε ενοίκια, στην εφορία δήλωναν ετήσια εισοδήματα 7.000 ή 8.000 ευρώ.

Παράλληλα στα χέρια του ΣΔΟΕ βρίσκεται και λίστα με δικηγόρους οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν τραπεζικές καταθέσεις έως 4 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για δικηγόρους οι οποίοι ορίζονται απο το προεδρείο του δικαστηρίου και αναλαμβάνουν υποθέσεις κατηγορουμένων που μετά τη συλληψή τους οδηγούνται στο αυτόφωρο. Οι δικηγόροι αυτοί υποχρεούνται να  κόβουν το ελάχιστο γραμμάτιο προείσπραξης , με το οποίο καλύπτονται τα ασφαλιστικά του ταμείου και αποδίδεται ο φόρος στο δημόσιο. Μετά απο έλεγχο που έκανε το ΣΔΟΕ στις φορολογικές τους δηλώσεις βρέθηκε οτι οι περισσότεροι απο αυτούς δήλωναν στην εφορία ετήσια εισοδήματα 20.000- 30.000 ευρώ. Οταν δόθηκε εντολή να ανοίξουν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί, τα στελέχη τους ΣΔΟΕ διαπίστωσαν οτι 11 απο αυτούς τους δικηγόρους έχουν τραπεζικές καταθέσεις απο 1,5 έως 4 εκατομμύρια ευρώ ενώ οι καταθέσεις κάποιον απο αυτούς είναι σε τράπεζες της Κύπρου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε