Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δήμαρχος Φυλής στον πρωθυπουργό: "Εφαρμόστε το νόμο για τους ΧΥΤΑ. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν αντέχουν άλλο!"

Δήμαρχος Φυλής στον πρωθυπουργό: `Εφαρμόστε το νόμο για τους ΧΥΤΑ. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν αντέχουν άλλο!`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.03.2011 | 19:46
Πρώτη δημοσίευση: 30.03.2011 | 19:35

"Εμείς αποδεχθήκαμε τη νομιμότητα και εμπιστευθήκαμε την Πολιτεία και τώρα ζούμε το φαινόμενο του περιθωριακού ρατσισμού", λέει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μπουραίμης σημειώνει ότι «σύμφωνα με αισιόδοξες εκτιμήσεις, ο χρόνος ζωής στον ΧΥΤΑ Φυλής βρίσκεται στα 2,5 χρόνια και η τάση είναι πτωτική. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χρόνου και καμία απολύτως τεχνική δυνατότητα ο ΧΥΤΑ Φυλής-Ανω Λιοσίων να εξυπηρετήσει ολόκληρη την Αττική».

Ακόμα όμως κι αν υπήρχε η τεχνική αυτή δυνατότητα, συνεχίζει, «μετά τα όσα έγιναν τα τελευταία 7 χρόνια αλλά και όσα γίνονται σήμερα, κανείς δεν θα μπορούσε να πει στους κάτοικους των Ανω Λιοσίων, της Φυλής και του Ζεφυρίου που υφίστανται -μόνοι αυτοί- τις συνέπειες της αδιέξοδης πολιτικής διαχείρισης των απορριμμάτων, ότι εκείνος που σέβεται τη νομιμότητα είναι τελικά εκείνος που πράττει το ορθό για το συμφέρον της χώρας και του τόπου του. Αντίθετα, θα μπορούν πολλοί να επιχειρηματολογήσουν και να πείσουν ότι η αυτοδικία και η βία φέρνουν τελικά αποτέλεσμα».

Στην επιστολή του ο κ. Μπουραΐμης ξεσπά, τονίζοντας ότι «στη Δυτική Αττική κάναμε το χρέος μας επί έτη πολλά και πληρώσαμε και πληρώνουμε το κόστος. Εάν σήμερα η κυβέρνηση δεν κινηθεί στα πλαίσια της νομιμότητας και των αρχών που σας εκθέσαμε, τότε η ανοχή των κατοίκων της Δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα του νέου Δήμου Φυλής θα ανήκει στο παρελθόν με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Ο δήμαρχος Φυλής ζητεί τέλος «να σταματήσει να φοβάται η Ελλάδα τους ΧΥΤΥ και να προτιμά να θάβει το πρόβλημα σε ανεξέλεγκτες χωματερές».


   Διαδώστε αυτό το άρθρο