Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για μονάδα αποβλήτων στο Γραμματικό – Τις επόμενες ημέρες και για Κερατέα

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για μονάδα αποβλήτων στο Γραμματικό – Τις επόμενες ημέρες και για Κερατέα

Στη δημοσίευση της προκήρυξης του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων στο Γραμματικό, προχωρά ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ορίστηκε η 22η Ιανουαρίου.

Το έργο αφορά τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία των υποδομών της μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων στην περιοχή του Γραμματικού με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Η ετήσια ποσότητα των προς διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων εκτιμάται κατά μέγιστο σε 127.500 τόνους.

Η συνολική χρονική διάρκεια της σύμβασης έχει ενδεικτικά εκτιμηθεί σε είκοσι επτά έτη από την υπογραφή της.

Η ΕΔΣΝΑ θα συμμετέχει στη χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής, με την καταβολή ποσού που θα ανέρχεται ποσοστιαία από 40% έως και 60% της κατασκευαστικής αξίας του έργου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και το οποίο θα προέρχεται από κοινοτική ή/και εθνική χρηματοδότηση.

Κατά τη διάρκεια του Ανταγωνιστικού Διαλόγου θα εξετασθεί από την αναθέτουσα αρχή η δυνατότητα να περιληφθεί στο αντικείμενο του έργου και η κομποστοποίηση προδιαλεγμένου οργανικού υλικού. Διευκρινίζεται ωστόσο ότι ο ΕΔΣΝΑ, ως αναθέτουσα αρχή, δεν προκρίνει τη χρήση συγκεκριμένης τεχνολογίας επεξεργασίας.

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθούν οι προκηρύξεις και για τις υπόλοιπες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, στη Φυλή, τα Άνω Λιόσια και την Κερατέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Πόλεμος” κάθε μέρα στην Κερατέα- Επεισόδια και σήμερα μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ

 

Nέα επεισόδια στην Κερατέα και με τη συμμετοχή αντιεξουσιαστών

 

Εισαγγελέας για τα επεισόδια στην Κερατέα – Διέταξε έρευνα και για κατοίκους που έκαναν χρήση όπλων

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε