Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Δημόσιο: Μόνιμοι 10.000 συμβασιούχοι στους Δήμους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μετά την τροπολογία που επιτρέπει στους Δήμους να παραιτούνται από τα ένδικα μέσα επί πρωτόδικων αποφάσεων υπέρ των συμβασιούχων που ουσιαστικά οδηγεί σε μονιμοποίηση, έρχεται η προαναγγελία από τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη για μονιμοποίηση ακόμη περίπου 10.000 συμβασιούχων στους Δήμους.

Ουσιαστικά ο κ. Βερναρδάκης προανήγγειλε πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ χιλιάδων εργαζόμενων στην καθαριότητα, στους παιδικούς σταθμούς, στις κοινωνικές δομές, στις υπηρεσίες σίτισης, φύλαξης κλπ που σήμερα υπηρετούν με συμβάσεις.

Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει σε ισχύ τον νόμο Βερναρδάκη (από την περίοδο που ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης) με τον οποίο παρατείνονταν ως το τέλος του 2017 οι συμβάσεις που έληγαν το Δεκέμβριο του 2016. Ο νόμος έχει κολλήσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο μάλιστα δεν ενέκρινε ούτε και τα εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων που έστειλαν διάφοροι οργανισμοί.
Η κυβέρνηση λοιπόν βρήκε τη λύση σε διαγωνισμό που αφενός θα μονιμοποιεί τους εν λόγω συμβασιούχους αφεταίρου δε θα ανοίγει το δρόμο για επιπλέον προσλήψεις όπου καταγραφούν κενά.
Όλα αυτά βέβαια την ώρα που υπάρχει η μνημονιακή υποχρέωση για περιορισμό των προσλήψεων. Στη Βουλή έχει ξεσπάσει κόντρα με την αντιπολίτευση να μιλά για βόλεμα ημετέρων.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε