Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Δημόσιο: Μονιμότητα τέλος… από την πίσω πόρτα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

“Παρτ τάιμ” εργαζόμενοι, και ωράρια λάστιχο έρχονται για να αποτελέσουν τον … κανόνα στο δημόσιο, αφού εμμέσως πλην σαφώς με τις νέες ρυθμίσεις ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες (έστω και οι πίσω) για ευέλικτη εργασία

και από τη στιγμή που ουσιαστικά έχουν ανασταλεί οι προσλήψεις ουσιαστικά μιλάμε για τον κανόνα που θα ισχύσει από δω και πέρα πλην ελάχιστων εξαιρέσεων.

Η νέα ρύθμιση με τους δημοσίους υπαλλήλους να μπορούν να παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών ή να απασχολούνται με καθεστώς μερικής απασχόλησης ανάβει το πράσινο φως για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση
Για χρονικό διάστημα έως πέντε έτη, αντί για δύο που ίσχυε έως σήμερα, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν δικαίωμα να παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών.
Η άδεια χορηγείται ύστερα από αίτηση του υπαλλήλου και σχετική θετική γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου.
Στην αίτησή τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναφέρουν συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους επιθυμούν τη χορήγηση της αδείας, οι οποίοι θα συνεκτιμηθούν από το υπηρεσιακό συμβούλιο σε συνδυασμό με τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας.
Παράλληλα, μπορούν με αίτησή τους να ζητήσουν τη μείωση των ωρών εργασίας τους μέχρι και 50%, με αντίστοιχη μείωση των μηνιαίων αποδοχών.

Όσο καιρό οι υπάλληλοι είναι υπό αυτό το καθεστώς μπορούν να έχουν και δεύτερη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.
Εδώ όμως ξεκινούν και τα ερωτήματα.
Ποιοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν τη δυνατότητα ειδικά αυτή την περίοδο να βρουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα;
Όποιες επιλέξει την έμμεση και ιδιόμορφη εργασιακή εφεδρεία εξασφαλίζει το μέλλον του στο δημόσιο;

Διαβάστε επίσης:
Μέχρι και 5 χρόνια η άδεια άνευ αποδοχών από το Δημόσιο!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε