Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δημόσιο: ναι στις μετατάξεις, όχι στις απολύσεις

Δημόσιο: ναι στις μετατάξεις, όχι στις απολύσεις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.10.2012 | 11:00
Πρώτη δημοσίευση: 10.10.2012 | 11:00

Οι Γάλλοι σύμβουλοι που μέσω task force έχουν αναλάβει την αναδιοργάνωση του Δημόσιου Τομέα στην Ελλάδα υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές που θα επέλθουν θα έχουν σαν αποτέλεσμα να μην χρειαστεί να προχωρήσει η Ελλάδα σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις οργανισμών σε συνδυασμό με τις δεκάδες χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις, αλλά και τις μετακινήσεις προσωπικού από υπηρεσία σε υπηρεσία μέσω μετατάξεων θα οδηγήσουν σε μια τελείως νέα δομή υποστηρίζουν οι Γάλλοι.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Οικονομικών Υποθέσεων της Γαλλίας και επικεφαλής της γαλλικής Ομάδας Δράσης, Πιερ Λεπετίτ τόνισε, σύμφωνα με “Τα Νέα” ότι η κινητικότητα των υπαλλήλων ακόμη και σε άλλες ειδικότητες, υπηρεσίες και πόλεις είναι το «κλειδί» για την επιτυχία της διοικητικής μεταρρύθμισης.

«Πρέπει να οργανωθεί η κινητικότητα των υπαλλήλων και θα βοηθήσω την ελληνική κυβέρνηση να την οργανώσει» είπε. Αναφερόμενος σε πιθανές απολύσεις από το Δημόσιο περιορίστηκε να απαντήσει: «Έχετε ένα πρόβλημα και πρέπει να σκεφτείτε πως θα το λύσετε». Έσπευσε, ωστόσο, όπως αναφέρουν Τα Νέα, να διευκρινίσει ότι παρά την ύπαρξη οργανισμών που «δεν είναι χρήσιμοι, ούτε απαραίτητοι» ενδέχεται να μην προκύψει πλεονάζον προσωπικό μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δεδομένου ότι «πολλοί θα βγουν στη σύνταξη».

Διαβάστε επίσης:
Τι απαντά ο Μανιτάκης στην τρόικα για το Δημόσιο

Νέα απογραφή στο Δημόσιο – Ποιους υπαλλήλους αφορά   Διαδώστε αυτό το άρθρο