Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Δημόσιο: “βρήκαν” 8.800 υπάλληλους για διαθεσιμότητα – “Λείπουν” … 4.000 ως τον Ιούνιο

Δημόσιο: “βρήκαν” 8.800 υπάλληλους για διαθεσιμότητα – “Λείπουν” … 4.000 ως τον Ιούνιο

Το θρίλερ συνεχίζεται με την τρόικα. Μπορεί να υπάρχει μια αρχική συμφωνία ως προς τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, ωστόσο οι δανειστές επιμένουν στα χρονοδιαγράμματα επιμένοντας ότι πρέπει να “φύγουν” ως τον Ιούνιο 12.500 άτομα ώστε να πιάσει η Ελλάδα τον στόχο των 25.000 ως το τέλος του έτους.

Το σχέδιο του υπουργείου έγινε δεκτό επί της αρχής. ΌΜ,ως υπάρχουν δύο κρίσιμοι μήνες. Ο Ιούνιος, οπότε και θα πρέπει να έχουν βγει σε διαθεσιμότητα οι πρώτοι 12.500 υπάλληλοι και ο Σεπτέμβριος οπότε θα πρέπει να παρουσιαστεί το νέο οργανόγραμμα του δημοσίου απ’ όπου θα προκύψουν οι υπόλοιποι 12.500 ως το τέλος του έτους.

Όλα εξακολουθούν να είναι στον αέρα. Μέχρι στιγμής τις κινήσεις του υπουργείου υπολογίζεται ότι 2.000 άτομα θα βγουν σε διαθεσιμότητα μετά τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, ενώ απ’ τις νέες δομές στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης θα προκύψουν άλλοι 3.500. Σε διαθεσιμότητα από τις συγχωνεύσεις θα βγουν άλλοι 2.500 και από τις καταργήσεις φορέων περίπου 800.

Μια απλή πρόσθεση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο αριθμός που πρέπει να πιάσει το υπουργείο ως τον Ιούνιο δεν βγαίνει ακόμη και αν ενταχθούν σε αυτό το καθεστώς και οι επίορκοι.

Έτσι υπάρχει πάντα ο φόβος της αναγκαστικής απομάκρυνσης υπαλλήλων, με λίγα λόγια των απολύσεων.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε