Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Δημοτικοί υπάλληλοι ενέκριναν για τους εαυτούς τους μαϊμού επιδόματα!

Μέρα με τη μέρα διαπιστώνεται ότι πιθανότατα υπάρχουν αρκετοί πολίτες που έπαιρναν επιδόματα που δεν δικαιούνται, ή τα έπαιρναν εις διπλούν, από διαφορετικούς νομούς της χώρας, ή έπαιρναν τα επιδόματα αυτά, ενώ ήταν καθ’ όλα υγιείς και εργάζονταν ακόμη και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο υφυπουργός Πρόνοιας Μ. Μπόλαρης και αφορά καταγγελία από την περιοχή της Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με όσα είπε, εργαζόμενοι σε συγκεκριμένο Δήμο λάμβαναν επίδομα για σοβαρή μορφή άσθματος, αλλά παράλληλα εργάζονταν ως υπάλληλοι στον εν λόγω δήμο.

Ο κ. Μπόλαρης τόνισε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται σε τουλάχιστον 12 νομούς της χώρας και εξήγησε οτι “τα προνοιακά επιδόματα είναι χρήματα του ελληνικού λαού”.

Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστραφούν απ’ όσους αδικαιολόγητα τα έπαιρναν τόσα χρόνια.

Αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, είναι εφικτό, ακόμη και μετά από δικαστικές αποφάσεις.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι, με βάση τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώνονται, φαίνεται ότι πίσω από την χορήγηση επιδομάτων “μαϊμού” κρύβονται πιθανότατα πελατειακές σχέσεις, που σχετίζονται και με την πολιτική ζωή.

Πάντως, σήμερα έγινε σαφές οτι το υπουργείο Υγείας προχωρά άμεσα στη δημιουργία του Εθνικού Μητρώου για τα προνοιακά επιδόματα και εκτιμά ότι, μέσα από την ψηφιακή αυτή πλατφόρμα, θα αποκαλυφθούν όλα τα “υποπτα” προνοιακά επιδόματα και το κράτος θα εξοικονομήσει, σε πρώτη φάση, περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εξής όλοι όσοι λαμβάνουν προνοιακό επίδομα θα πρέπει να καταχωρηθούν στην πλατφόρμα αυτή, με πλήρη και αναλυτικά στοιχεία, τα οποία θα περιλαμβάνουν αριθμό αστυνομικής ταυτότητας, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε