Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Διοικητική έρευνα και προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες σχετικά με κράτηση προσφυγόπουλων και εξευτελισμού τους από αστυνομικούς

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Διοικητική έρευνα και προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκαν για τις καταγγελίες που αφορούν την κράτηση προσφυγόπουλων στο 4ο Α.Τ. Ομόνοιας και τον εξευτελισμό τους από αστυνομικούς, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ποινικά αδικήματα.

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοι, θα σχηματιστεί δικογραφία και θα παραπεμφθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα με τις ανάλογες κατηγορίες.

Οι γονείς κατέθεσαν μήνυση εναντίον των αστυνομικών και κατήγγειλαν ότι πέντε παιδιά προσφύγων ηλικίας από 12 έως 22 ετών ενώ πήγαιναν για να παίξουν σε θεατρική παράσταση στην οδό Ασκληπιού σταματήθηκαν από ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ στο ύψος του Πολυτεχνείου την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Μάλιστα όπως καταγγέλεται, οι δύο μηχανές που ήταν αρχικά στο σημείο, γρήγορα έγιναν 8 και μαζί 2 περιπολικά και η αντιτρομοκρατική.

Κατασχέθηκαν 5 πλαστικά όπλα μινιατούρες (όπου αγοράστηκαν απ’ το περίπτερο για την παράσταση), ένα λάπτοπ, καθώς και τα κοστούμια της παράστασης. Στην συνέχεια πάντα σύμφωνα με τις καταγγελίες, κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο 4ο Α.Τ. Ομονοίας, όπου και κρατήθηκαν 7 ώρες περιμένοντας μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. Κάποια στιγμή, ένα από τα παιδιά κατάφερε να ανακτήσει το κινητό τηλέφωνό του και να ειδοποιήσει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των παιδιών, εξαναγκάστηκαν να γδυθούν, με σεξουαλικά υπονοούμενα. Έπειτα τα ανάγκασαν να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα δωμάτιο 2×2, υπό τα βλέμματα ένστολων, και όσα αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχό τους, χτυπήθηκαν, εξυβρίστηκαν με ρατσιστικό & σεξουαλικό περιεχόμενο.

Όταν κατέφτασαν στο Α.Τ. οι γονείς και οι δικηγόροι, τους γνωστοποιήθηκαν τα γεγονότα. Η αστυνομία προσπάθησε να διακόψει τη διαδικασία λέγοντας πως θα διεξαχθεί ΕΔΕ. Οι πιέσεις δεν τελεσφόρησαν, οι μηνύσεις έγιναν κανονικά και οι προσαχθέντες αφέθηκαν μετά από 10 ολόκληρες ώρες όπου κρατούνταν παράνομα, χωρίς καμία κατηγορία (και οι ενάγοντες γονείς, 6 ώρες μετά).

Αναμένεται ανακοίνωση από την αστυνομία για το περιστατικό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Με πληροφορίες: omniatv.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε