Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Δίωξη σε βάρος 11 προσώπων για την υπόθεση Energa και Hellas Power

Οι κατηγορίες φτάνουν ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος. Για πέντε από τους κατηγορούμενους η εισαγγελέας εξέδωσε διάταξη απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Ποινική δίωξη για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου, σε βάρος έντεκα προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση των δύο εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος.

    Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου από κοινού, απιστίας στην υπηρεσία, κατηγορίες σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος προσώπων τόσο των εταιρειών Energa και Hellas Power όσο και μελών του ΔΕΣΜΗΕ, ενώ η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο για τα 7 μέλη της ΡΑΕ που στο πλαίσιο της προκαταρκτικής είχαν κληθεί ως ύποπτοι. Η κ. Παπανδρέου διενήργησε έρευνα μετά από πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, το οποίο διαπίστωνε φυγάδευση χρημάτων στο εξωτερικό εκ μέρους των δύο εταιρειών.

    Για πέντε από τους κατηγορούμενους ,εκπροσώπους των δύο εταιρειών,η εισαγγελέας εξέδωσε διάταξη απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέες διευκρινίσεις για τους καταναλωτές των Hellas Power και Energa Power – Ελλάδα

Το ΣτΕ δικαίωσε την εταιρεία Energa – Ελλάδα

Τι θα γίνει με όσους είχαν πληρώσει το χαράτσι σε Energa και Hellas Power – Ελλάδα

“Ξέπλυμα χρήματος” πίσω από τις ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος; – Τι πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές – Ελλάδα

Οδηγίες για 200.000 καταναλωτές της Εnerga και Hellas Power – Ελλάδα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε