Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Διόρισε τον εαυτό του ο Αλ. Κοντός !

Διόρισε τον εαυτό του ο Αλ. Κοντός !
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.07.2010 | 09:52
Πρώτη δημοσίευση: 19.07.2010 | 09:52

Ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ και πρώην υπουργός...

Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός διόρισε τον... εαυτό του γενικό διευθυντή της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΕ ΑΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ” η απόφαση του ελεγχόμενου ουσιαστικά από τον ίδιο ΔΣ της καπνοβιομηχανίας, που απασχολεί σε μόνιμη βάση περί τα 55 άτομα και εποχικά περί τα 375, πάρθηκε σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΣΕΚΕ την περασμένη Παρασκευή.

Μέλη του ΔΣ έλεγαν ότι η τοποθέτηση αυτή μπορεί να είναι νομότυπη, δεν ήθελαν, όμως, να απαντήσουν αν υπάρχει πολιτικό και ηθικό ζήτημα. Ο ίδιος ο Αλ. Κοντός ήταν υπάλληλος στη ΣΕΚΕ και διετέλεσε διευθυντής του εργοστασίου της στην Ξάνθη το διάστημα 1989-2000.

Μέντοράς του υπήρξε ο ισχυρός άνδρας της ΣΕΚΕ, Δημήτρης Κουνατιάδης, επί πολλά χρόνια γενικός διευθυντής της συνεταιριστικής βιομηχανίας, ο οποίος τον βοήθησε σημαντικά στην πολιτική του ανέλιξη και στην εκλογή του ως βουλευτή από το 2000. Τον περασμένο Απρίλιο δημιουργήθηκε «κενό» στη ΣΕΚΕ μετά τον θάνατο του Δ. Κουνατιάδη.

Μέλη του ΔΣ έλεγαν στο “ΕΘΝΟΣ” ότι ο ίδιος ο Αλ. Κοντός ήταν αυτός που ζήτησε να αναλάβει τη θέση του γενικού διευθυντή της ΣΕΚΕ, υποβάλλοντας και τυπικά το σχετικό αίτημα στο ΔΣ, στο οποίο ανέφερε ότι αυτή θα είναι αμισθί. Όπως όμως διευκρίνιζαν, η απόφαση που πήρε το ΔΣ να τον τοποθετήσει στη θέση του γενικού διευθυντή προβλέπει πλήρεις αποδοχές.

Πρόεδρος του ΔΣ της ΣΕΚΕ είναι ένα γνωστό «γαλάζιο» στέλεχος στην Ξάνθη, ο Παναγιώτης Ταρενίδης, πρώην αντινομάρχης και άνθρωπος του Αλ. Κοντού, που έχει ανακοινώσει ότι θα πλαισιώσει το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου περιφερειάρχη της ΝΔ για την Αν. Μακεδονία-Θράκη Γ. Παυλίδη. Στη θέση του διευθυντή της ΣΕΚΕ παραμένει ο Αν. Καραπαπάζογλου, επίσης άνθρωπος του Αλ. Κοντού, που είναι και αντινομάρχης Ξάνθης και πρόεδρος του Συνεταιριστικού Πρακτορείου και ασκούσε τις αρμοδιότητες του αναπληρωτή γενικού διευθυντή.

    Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook