Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Διορίζονται 2.825 εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Διορίζονται 2.825 εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση διορίζονται 1.425 εκπαιδευτικοί.

Δύο χιλιάδες οκτακόσιοι είκοσι πέντε (2.825) εκπαιδευτικοί διορίζονται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με αποψινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και με βάση τις εγκυκλίους του.

Συγκεκριμένα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση διορίζονται 1.400 εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων οι 1045 είναι δάσκαλοι και οι 355 νηπιαγωγοί. Από αυτούς οι 1278 εκπαιδευτικοί είναι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ θα διοριστούν και 122 εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια από τις Ειδικές Κατηγορίες (σύνολο 1.400).

Στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση διορίζονται 1.425 εκπαιδευτικοί. Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, αναμένεται εγκύκλιος και για το διορισμό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας από τις Ειδικές Κατηγορίες.

Στο μεταξύ συνεδρίασε σήμερα, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Βασίλη Κουλαϊδή, η ειδική ομάδα συντονισμού δράσεων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με θέμα την υλοποίηση των επόμενων βημάτων (συντονισμός για την υλοποίηση των διορισμών, συμπληρωματικές αποσπάσεις εκπαιδευτικών, πρόσληψη αναπληρωτών).

Επιπλέον, στη συνεδρίαση εξετάστηκε η πορεία του συνόλου των αναγκαίων διοικητικών διαδικασιών και διαπιστώθηκε η ομαλή εξέλιξή τους σύμφωνα με τα αρχικώς προσδιορισμένα χρονοδιαγράμματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε