Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 18 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δωρεάν βαγόνια θέλει να δώσει στους άστεγους ο Π. Ψωμιάδης

Δωρεάν βαγόνια θέλει να δώσει στους άστεγους ο Π. Ψωμιάδης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.03.2011 | 16:48
Πρώτη δημοσίευση: 03.03.2011 | 16:39

Συγκεκριμένα αναφέρεται στους άστεγους του νομού Θεσσαλονίκης, τις οικογένειες αθιγγάνων αλλά και τις άπορες οικογένειες που ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Τη δωρεάν διάθεση απενεργοποιημένων βαγονιών σιδηροδρόμων για τη στέγαση οικογενειών που ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες προτείνει, με επιστολή του στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στους άστεγους του νομού Θεσσαλονίκης, τις οικογένειες αθιγγάνων αλλά και τις άπορες οικογένειες που ζουν, όπως αναφέρει, σε άθλιες συνθήκες χωρίς καν προστασία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με την ίδια, το έκτακτο αυτό επίδομα, ύψους από 50 έως 600 ευρώ εφάπαξ, χορηγήθηκε εντός του 2010 σε 350 περίπου οικογένειες, μόνο στο νομό Θεσσαλονίκης ενώ με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» η σχετική αρμοδιότητα «πέρασε» από τις αρχές του 2011 στους δήμους.

Με αφορμή, πάντως, την επισήμανση του κ. Ψωμιάδη, ότι «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ έχει στην ιδιοκτησία της ένα εξαιρετικά μεγάλο αριθμό απενεργοποιημένων βαγονιών σιδηροδρόμων, πολλά από τα οποία είναι εγκαταλειμμένα και σε αχρηστία», ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τής «ΤΡΑΙΝΟΣΕ», Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, επισημαίνει ότι η εταιρεία δεν διαθέτει βαγόνια που να μην είναι σε κυκλοφορία. «Το τροχαίο υλικό που δεν κυκλοφορεί ανήκει στον ΟΣΕ. Δεν υπάρχουν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανενεργά βαγόνια. Τα μόνα βαγόνια που διαθέτουμε είναι αυτά που κινούνται στις ράγες», σημειώνει χαρακτηριστικά.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή [31/03] Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή [31/03]
  2. Καιρός: Έρχονται βροχές - Η πρόγνωση της Παρασκευής Καιρός: Έρχονται βροχές - Η πρόγνωση της Παρασκευής
  3. Καιρός: Βροχές και κρύο - Τι καιρό θα κάνει αύριο 31/03 Καιρός: Βροχές και κρύο - Τι καιρό θα κάνει αύριο 31/03
  4. Ο καιρός σήμερα [30/03] σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη [pic] Ο καιρός σήμερα [30/03] σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη [pic]
  5. Καιρός: Η πρόγνωση της Πέμπτης Καιρός: Η πρόγνωση της Πέμπτης
  6. Καιρός [30/03] σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Που θα βρέξει Καιρός [30/03] σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Που θα βρέξει