Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Δώσαμε 4,4 εκ. ευρώ για έργο αποναρκοθέτησης που δεν έγινε ποτέ!

Τεράστιο σκάνδαλο με κοινοτικό πρόγραμμα για αποναρκοθέτηση του Γράμμου. Εκατομμύρια ευρώ έκαναν φτερά, για ένα έργο που ποτέ δεν έγινε…

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, το έργο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα “Κοινωνία της Πληροφορίας” και κόστισε 4,4 εκ. ευρώ. Επρόκειτο για πληροφοριακό πρόγραμμα που θα υποστήριζε την αποναρκοθέτηση σε περιοχή 200 στρεμμάτων, η οποία τελικά έγινε χωρίς την υποστήριξη αυτή.

Ωστόσο ο ανάδοχος πήρε προκαταβολή 700.000 ευρώ τον Ιούνιο του 2007, ενώ από τις 31 Αυγούστου ως τις 17 Σεπτεμβρίου – προεκλογική περίοδος, όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ – πήρε από την Περιφέρεια άλλο 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ο τότε περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέας Λεούδης είχε κάνει την παρουσίαση του έργου, υποστηρίζοντας ότι είχε ολοκληρωθεί το 80%.

Όμως σύμφωνα με τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, τα ΤΕΝΞ (Τάγματα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς) του ελληνικού στρατού, δεν προσυπογράφουν την παρουσιαζόμενη αποπεράτωση του έργου, η πυροσβεστική που εμπλεκόταν στο έργο δεν γνωρίζει τίποτα γι΄αυτό, ενώ κανένας απο τους χρήστες του εξοπλισμού δεν εκπαιδεύτηκαν για την αξιοποίηση του προγράμματος.

Για την υπόθεση έχει δώσει εντολή διερεύνησης ο εισαγγελέας Κοζάνης Ιωάννης Κούτρας, ενω η ΕΕ έχει πάρει πίσω τη χρηματοδότηση για το έργο.Το ακόμη καλύτερο είναι ότι το έργο θα γινόταν κατά 80% με κοινοτικά κονδύλια και κατά 20% με εθνικά και η χώρα είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει το συνολικό ποσό από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε