Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δρόμος για τον Καβάφη στην Αίγυπτο

Δρόμος για τον Καβάφη στην Αίγυπτο
Σκίτσο του ποιητή. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.01.2010 | 17:22
Πρώτη δημοσίευση: 29.01.2010 | 17:17

Σε οδό Κ. Καβάφη θα μετονομαστεί ο δρόμος μπροστά από το σπίτι του ποιητή στην Αλεξάνδρεια.

Στις 10 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια στην Αλεξάνδρεια για την μετονομασία του δρόμου μπροστά από το σπίτι του ποιητή από Σαρμ Ελ Σέιχ σε Κ. Καβάφη.

Τα εγκαίνια αναμένεται να πραγματοποιηθούν από κοινού από τον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και τον Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας Άντελ Λαμπίμπ, παρουσία του πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄και του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας (ΕΚΑ) Γιάννη Σιόκα.

Την ίδια ημέρα, θα διαβαστούν έργα του μεγάλου ποιητή, στο σπίτι όπου έζησε, από μαθητές και φοιτητές, στα ελληνικά και τα αραβικά, ενώ ο Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού παραρτήματος Αλεξανδρείας Μανόλης Μαραγκούλης θα ξεναγήσει τους παρισταμένους στο σπίτι του Καβάφη.

Την απόφαση του για την μετονομασία του δρόμου ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας Άντελ Λαμπίμπ στις 27 Οκτωβρίου 2009, στο Στάδιο της Ελληνικής Κοινότητας, κατά τη διάρκεια των εορτασμών που πραγματοποιήθηκαν για τα 100 χρόνια του Ζερβουδακείου Μεγάρου, στο Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι.   Διαδώστε αυτό το άρθρο