Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Δυνατός σεισμός στη Σαμοθράκη – Τι λένε οι σεισμολόγοι…

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους οι κάτοικοι του νησιού, αλλά και σχεδόν ολόκληρης της περιοχής στα απέναντι παράλια…

Ο Εγκέλαδος χτύπησε στις πέντε τα χαράματα. Η δόνηση είχε μέγεθος 5 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σαμοθράκης. Ευτυχώς όπως όλα δείχνουν το γεγονός ότι το επίκεντρο ήταν στη θάλασσα βοήθησε στην εκτόνωση του φαινομένου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

Ο σεισμολόγος του του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Μανώλης Σκορδίλης, τονίζει πως ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με εκείνον που έγινε τα ξημερώματα στη Σερβία και στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Συμπλήρωσε ότι “Προς το παρόν φαίνεται ότι, κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός, χωρίς συνέχεια”. Όπως εξηγούν οι σεισμολόγοι η περιοχή αυτή παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα και ο τελευταίος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 27 Μαρτίου 1975, με μέγεθος 6,6 Ρίχτερ.

“Το χρονικό αυτό διάστημα στατιστικά είναι πολύ μικρό ώστε το συγκεκριμένο ρήγμα να ‘δώσει’ και πάλι ισχυρό σεισμό”, είπε ο κ. Σκορδίλης και εκτίμησε ότι η σημερινή σεισμική δόνηση ήταν μεμονωμένη. To NewsIt.gr επικοινώνησε με τον καθηγητή γεολογίας κ.Λέκκα, που και εκείνος μας είπε ότι οι δύο σεισμοί δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη της μετασεισμικής δραστηριότητας και εμφανίζονται καθησυχαστικοί…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε