Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Δυνατότητα ανάπτυξης εν μέσω κρίσης για χιλιάδες επιχειρήσεις

Θα διατεθούν συνολικά 120 εκατομμύρια ως επιδότηση σε επιχειρήσεις λιανεμπορίου και μεταφοράς ευρυζωνικού περιεχομένου

Ένα πολύ σημαντικό κοινοτικό πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για το digi-content και αφορά στην ενίσχυση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των εκδόσεων και του ηλεκτρονικού τύπου.

Το πρόγραμμα digi-content τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου ανάπτυξης. Η μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία “Ψηφιακές ενισχύχεις Α.Ε” διαχειρίζεται τους πόρους του προγράμματος που ανέρχονται στα 20 εκατομμύρια ευρώ και προέρχονται από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Το πρόγραμμα αφορά σε μέσα ενημέρωσης και εκδοτικούς οίκους που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις δραστηριότητες τους στον διαδίκτυο. Το ελάχιστο ποσό επιδότησης είναι οι 10.000 ευρώ και το μέγιστο οι 400.000 ευρώ ποσά που καλύπτουν το 50% της συνολικής επένδυσης.

Ο  κ. Αλ. Μπρέγιαννης διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας “Ψηφιακές ενισχύσεις Α.Ε” μιλώντας στο Newsit για το συγκεκριμένο πρόγραμμα επεσήμανε ότι ψηφιακός δρόμος μοιάζει δύσκολος αλλά θα φέρει θετικά αποτελέσματα σε βάθος χρόνου “Με δράσεις σαν κι αυτές, και ακολουθούν βεβαίως και άλλες, ενισχύουμε όσες επιχειρήσεις τολμούν να αξιοποιήσουν τα νέα τεχνολογικά εργαλεία για να ξεφύγουν μπροστά, παρά τις σημερινές δυσκολίες. Αυτές οι επιχειρήσεις έχουν αντιληφθεί ότι ο κόσμος μας φέρνει νέες ψηφιακές δυνατότητες, και τολμούν να τον ακολουθήσουν”

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις έως τις 28 Ιανουαρίου.

100 εκ. ευρώ επιδότηση για επιχειρήσεις λιανεμπορίου

Αυτά τα χρήματα έχουν προυπολογιστεί από το ΕΣΠΑ 2007-2013 για τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου που θέλουν να αναπτύξουν ηλεκτρονικά την διαχείρηση αποθήκης, πωλήσεων και αγορών και να δημιουργήσουν ιστοτόπους που θα προωθεί το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που ονομάζεται digi-retail μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου. Το ύψος των προυπολογισμών που μπορούν  να επιδοτηθούν  ξεκινούν από τις 10.000 ευρώ και φθάνουν  τις 500.000 ευρώ. Το ποσοστό επιδότησης είναι από 40% έως 60% ανάλογα το μέγεθος της επένδυσης.

Αλ. Μπρεγιάννης : Όλες αυτές οι επιχειρήσεις μπορούν να ωφεληθούν από τις νέες τεχνολογίες

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις για ένταξη σε αυτά τα δύο προγράμματα μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της εταιρίας “ψηφιακές ενισχύσεις”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε