Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Δύο εισαγγελείς στη Χάγη για τις μίζες για τα ελληνικά υποβρύχια

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να παραδοθεί στην Εισαγγελία και το πόρισμα του ΣΔΟΕ για το θέμα…

Στη Χάγη θα μεταβούν τη Δευτέρα δύο εισαγγελείς του Οικονομικού Τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν για καταγγελίες περί υψηλότατων «δώρων» που έλαβαν αξιωματούχοι για την ανάθεση, το 2000, της κατασκευής υποβρυχίων για το Πολεμικό Ναυτικό.

Οι δύο εισαγγελικές λειτουργοί θα ταξιδέψουν στην Ολλανδία, προκειμένου να συναντηθούν την Τρίτη, στην έδρα της Eurojustice, με Γερμανούς συναδέλφους τους με τους οποίους θα ανταλλάξουν στοιχεία για την υπόθεση των υποβρυχίων που αποτελεί αντικείμενο έρευνας και στη γερμανική Δικαιοσύνη.

Η έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο ύστερα από δημοσιεύματα και καταγγελίες για καταβολές «μιζών» για την ανάθεση του έργου της κατασκευής υποβρυχίων τύπου 214 στα Ελληνικά Ναυπηγεία και στις συνεργαζόμενες εταιρίες HDW και FERROSTAAL.

Η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης έχει ήδη προχωρήσει αρκετά και οι εισαγγελείς, μετά την αξιολόγηση που θα κάνουν με τους Γερμανούς συναδέλφους τους, θα είναι σχεδόν έτοιμοι όταν επιστρέψουν να καλέσουν σε κατάθεση με την ιδιότητα των υπόπτων για τη διάπραξη αδικημάτων συγκεκριμένα πρόσωπα που προκύπτουν ως ποινικώς εμπλεκόμενα στην υπόθεση.

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να παραδοθεί στην Εισαγγελία και το πόρισμα του ΣΔΟΕ για το θέμα, στο οποίο περιλαμβάνονται και κάποιες καταθέσεις που κρίνονται σημαντικές.

Σημαντικές επίσης κρίνονται και καταθέσεις που έχει λάβει η γερμανική Δικαιοσύνη για τις οποίες θα λάβουν γνώση οι εισαγγελείς στη Χάγη, από τις οποίες φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία ελληνικού ενδιαφέροντος, ειδικά για το υποβρύχιο «Παπανικολής».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε