Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Δυο κάμερες θα «μιλήσουν» για τους δράστες του ξυλοδαρμού του 31χρονου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ερμητικά κλειστά στα στόματα των ανδρών των ΜΑΤ που κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση για την επίθεση κατά του Γιάννη Καύκα. «Άφαντοι» και οι αυτόπτες μάρτυρες.

Στο υλικό από δυο κάμερες ασφαλείας, μια ιδιωτικής εταιρίας και άλλη μια του ΥΠΕΧΩΔΕ, έχουν στηρίξει τις ελπίδες τους οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση του ξυλοδαρμού του 31χρονου διαδηλωτή κατά την πορεία της περασμένης Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας και τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι.

Ήδη έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για να φτάσει το υλικό στα χέρια της αστυνομίας. Εκτιμάται ότι εκεί θα υπάρχουν διαφωτιστικές εικόνες για το ποιος χτύπησε στο κεφάλι στον άτυχο δάσκαλο και αν αυτός ήταν αστυνομικός, προκαλώντας του σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή του.

Οι αστυνομικοί διμοιριών των ΜΑΤ που κλήθηκαν να καταθέσουν για το περιστατικό, δεν έχουν πει κάτι που να ρίξει φως στις έρευνες. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον τραυματία. Απλά, περιγράφει τη μεταφορά του ασθενούς από την οδό Σταδίου, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να βρουν μια άκρη, οι αστυνομικοί βρέθηκαν ξανά στην περιοχή του συμβάντος, έψαξαν για αυτόπτες μάρτυρες, χωρίς όμως να έχουν αποτέλεσμα. Επίσης, δεν έχει εμφανιστεί κάποιος διαδηλωτής που θα είδε την επίθεση για να καταθέσει.

Η κατάσταση της υγείας του Γιάννη Καύκα παραμένει κρίσιμη και ελεγχόμενη και το Σάββατο θα υποβληθεί σε νέο γύρο εξετάσεων για αποφασιστεί η θεραπευτική αγωγή που θα ακολουθηθεί. Δεν αποκλείεται, τον 31χρονο να επισκεφτεί και ιατροδικαστής από τον Πειραιά, προς πιστοποίηση των σοβαρών τραυμάτων του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κρίσιμη αλλά ελεγχόμενη η κατάσταση του 31χρονου διαδηλωτή
Ψάχνουν ακόμη τους δράστες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε