Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 10 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δυο μετεωρίτες χτύπησαν την Ελλάδα... και έφτιαξαν λίμνες!

Δυο μετεωρίτες χτύπησαν την Ελλάδα... και έφτιαξαν λίμνες!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.05.2011 | 08:22
Πρώτη δημοσίευση: 06.05.2011 | 08:22

Μπορεί το σημείο να είναι γνωστό για την αρχαιολογική του σημασία καθώς κατοικείται από τη νεολιθική εποχή, όμως τώρα αποκτά νέα σημασία καθώς αποδεικνύεται ότι είναι ένα από τα μόλις 178 σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Το μυστήριο της Θεσσαλίας λύθηκε, λένε οι επιστήμονες στην εφημερίδα “Το Έθνος”. Οι δίδυμες λίμνες στην περιοχή Μαγούλα-Ζερέλια έξω από τον Αλμυρό δεν προήλθαν από κάποια ηφαιστειακή δράση όπως πίστευαν ως τώρα, αλλά από δύο μετεωρίτες που χτύπησαν την περιοχή πριν από περίπου 10.000 χρόνια.

Οι μετεωρίτες πρέπει να είχαν διάμετρο από 10 ως και 30 μέτρα. Η πτώση τους πρέπει να ήταν καταστροφική καθώς αντιστοιχεί με τεράστια έκρηξη.Τότε, 10.000 χρόνια πριν, τα πάντα εξαφανίστηκαν. Σήμερα όμως έχει δημιουργηθεί ένα φανταστικό τοπίο, τόσο γήινο όσο και... εξωγήινο.Η μια λίμνη έχει διάμετρο 150 μέτρα και βάθος 6 μέτρα και η άλλη έχει διάμετρο 250 μέτρα και βάθος 8 μέτρα.

Οι επιστήμονες βρήκαν υλικά που αποδεικνύουν πως ... γεννήθηκαν οι λίμνες και πλέον η περιοχή κατατάσσεται στις μόλις 40 της Ευρώπης και στις συνολικά 178 σε ολόκληρο τον πλανήτη.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook