Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Δύο νεκροί και τρεις αγνοούμενοι σε παραλία μέσα σε μία μέρα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μεγαλώνει συνεχώς η λίστα με τους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στη θάλασσα…

Στη θαλάσσια περιοχή του Δήμου Τοπείρου Νότιας Ξάνθης, δύο άτομα, επάνω σε φουσκωτό στρώμα θαλάσσης, παρασύρθηκαν  στα ανοικτά και καλούσαν σε βοήθεια.

Άμεσα έσπευσε το λιμενικό μαζί με ιδιωτικό σκάφος, όπου διαπίστωσε ότι επρόκειτο για έναν 47χρονο και μία 44χρονη που είχαν ήδη ανασυρθεί στην παραλία από άλλους λουόμενους.

Ο 47χρονος, χωρίς τις αισθήσεις του, διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ η 44χρονη ήταν καλά στην υγεία της.

Την ιδια ώρα, χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, ένας 57χρονος στη Ρόδο. Ο άτυχος άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και όπου θα διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή.

Κάποιοι ήταν τυχεροί και σώθηκαν

Ένας 22χρονος αλλοδαός κολυμβητής είχε ξεκινήσει από παραλία της Κω προκειμένου να μεταβεί κολυμπώντας στη Ψέριμο. Ωστόσο χάθηκαν τα ίχνη του…

Μετά από συντονισμένες έρευνες του λιμενικού σώματος εντοπίστηκε σώος στη θαλάσσια περιοχή νότια Ψερίμου και παρελήφθη από πλωτό περιπολικό, το οποίο τον μετέφερε στον λιμένα Κω, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Γ.Ν.Κω, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Παράλληλα, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Κόκκινα βράχια της Αλεξανδρούπολης, μικρή φουσκωτή λέμβος, στην οποία επέβαινε ένας ανήλικος, παρασύρθηκε από τα ρεύματα.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο οι λιμενικές αρχές και αφού εντόπισαν την λέμβο, παρέλαβαν τον ανήλικο και τον μετέφεραν, σώο, στην παραλία, όπου τον παρέλαβε συγγενικό του πρόσωπο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε