Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Δύο παιδάκια έδωσαν τις οικονομίες τους στην…Ελλάδα!

ΦΩΤΟ  EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 Την ώρα που αυτοί που ευθύνονται για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μας κρύβονται και δεν βάζουν  το χέρι στην τσέπη δύο αγοράκια δίνουν το μικρό κομπόδεμα τους για να βοηθήσουν την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της….

 

Μπορεί το ποσό να είναι μικρό όμως η πράξη τους είναι μεγάλη. Ο λόγος για τον Νικόλα και τον Γιώργο. Δύο αδελφάκια από την Πετρούπολη. Τα δύο αυτά αγοράκια ήταν στο σπίτι της γιαγιάς τους όταν την άκουσαν να λέει πόσο χάλια είναι η οικονομία της χώρας μας και να λέει επίσης για τον λογαριασμό διάσωσης της χώρας μας.
 
Τα δύο παιδιά ζουν στην Πετρούπολη και είναι ο Νικόλας, 8 ετών, μαθητής της Β’ Δημοτικού και ο Γιώργος, 6 ετών που πηγαίνει στο νηπιαγωγείο.
Έτσι τα παιδιά αυτά πήγαν σπίτι και αποφάσισαν να σπάσουν τον κουμπαρά τους. Μέσα είχε ο καθένας από δέκα ευρώ και αποφάσισαν να τα δώσουν στον λογαριασμό αυτό που άνοιξε ο πρόεδρος της Βουλής. Θα πει κανείς θα σωθούμε από 20 ευρώ; Όχι όμως σίγουρα δεν θα σωθούμε από αυτούς που τα φάγανε και τώρα βρίσκονται κρυμμένοι και δεν έχουν λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό. Η πράξη των παιδιών αυτών θα πρέπει να μας κάνει όλους να αναλογιστούμε τι πραγματικά κάνουμε για την οικονομία.
 
Τα δύο αυτά παιδάκια πήγανε το πρωί στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και του έδωσαν τα λεφτά αυτά. Μόλις 20 ευρώ! Και την ίδια ώρα οι 1500 υπάλληλοι της Βουλής διαμαρτύρονται επειδή θέλουν να τους κόψουν τους 16 παχυλούς μισθούς που παίρνουν!
 
Τα παιδία συνοδεύονταν από τη γιαγιά τους που είπε πως νιώθει πολύ περίφανη για τα εγγονάκια της.  Τα παιδιά μαζί με τη γιαγιά τους, κυρία Σοφία Παπαδάτου, πήγαν στην Αγροτική Τράπεζα της περιοχής τους και κατέθεσαν τις οικονομίες που είχαν μαζέψει στον κουμπαρά τους δίνοντας από 10 ευρώ ο καθένας.
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής όταν πληροφορήθηκε το γεγονός επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους και ανταποκρίθηκε στην επιθυμία που του εξέφρασαν να επισκεφθούν τη Βουλή. 

«Με συγκινήσατε…» είπε ο πρόεδρος της Βουλής στα μικρά παιδιά.

 Ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος στη συνάντηση που είχε με τα δύο παιδιά και τη γιαγιά τους στο γραφείο του εξέφρασε τη χαρά του που επισκέφθηκαν τη Βουλή λέγοντας: «Είστε η πιο επίσημη και η πιο ευχάριστη επίσκεψη που έχω δεχθεί αυτούς τους μήνες που είμαι Πρόεδρος της Βουλής. Χαίρομαι πολύ που σας γνωρίζω από κοντά και πρέπει να πω ότι παρακολουθώντας χθες πολύ πρωί ένα ρεπορτάζ με συγκινήσατε και όχι μόνο εμένα. Με την πρωτοβουλία και τον αυθορμητισμό σας μας συγκινήσατε όλους.Δεν περιμέναμε ότι δύο λιλιπούτειοι Έλληνες θα είχαν πάρει την πρωτοβουλία αυτή για να στηρίξουν τη χώρα. Κάθε καινούργια γενιά είναι καλύτερη από την προηγούμενη και η δικιά τους γενιά θα είναι ακόμα καλύτερη και με γνώσεις και με ευαισθησίες». 

Ο οκτάχρονος Νικόλας απάντησε στον Πρόεδρο: «Φοβηθήκαμε με αυτά που ακούγαμε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να πουλήσει τα νησιά της και την Ακρόπολη και αποφασίσαμε να σπάσουμε τον κουμπαρά μας και να δώσουμε τα λεφτά».

Τα δύο ανήλικα αδέλφια μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους είπαν ότι από τη Δευτέρα που ανοίγουν τα σχολεία θα προτρέψουν και τους συμμαθητές τους να καταθέσουν και αυτοί τις οικονομίες τους στον ειδικό λογαριασμό. 

Μετά τη συνάντηση τα παιδιά ξεναγήθηκαν από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής στην αίθουσα της Ολομέλειας και στη συνέχεια επισκέφθηκαν διάφορους χώρους του Κοινοβουλίου. 

Αποχαιρετώντας τα παιδιά ο Πρόεδρος τους έκανε δώρο δύο παιδικά βιβλία «Τα Παραμύθια με τη ρίγανη» του Γιάννη Ρεμούνδου και το βιβλίο «Ο τελευταίος βασιλιάς της Ατλαντίδας» της Κίρας Σίνου, ενώ στη γιαγιά τους έδωσε ένα λεύκωμα των Εκδόσεων του Ιδρύματος της Βουλής σχετικά με «Το θέμα της μητέρας στην ελληνική ζωγραφική».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε