Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

ΕΔΕ στο Αλεξάνδρα γιατί σταμάτησαν αναίτια τις εφημερίες

Xωρίς γάντια, επιδέσμους και ράμματα το ΚΑΤ, ελλείψεις και στο Θριάσιο! Το ένα μετά το άλλο τα νοσοκομεία μένουν από υγειονομικό υλικό.

Μια πολύ περίεργη υπόθεση με πρωταγωνίστρια την διοικητή του νοσοκομείου Αλεξάνδρα απασχολεί το υπ. Υγείας. Η ίδια με έγγραφό της είχε ενημερώσει οτι διακόπτει τις εφημερίες λόγω έλλειψης κλινών και υγειονομικού υλικού.

‘Ομως τελικά διαπιστώθηκε οτι και κλίνες υπήρχαν και υγειονομικό υλικό.

‘Ετσι, το υπ. Υγείας διενεργεί ένορκη Διοικητική Εξέταση διενεργεί το Υπουργείο Υγείας για την εμπλοκή στην εφημερία του νοσοκομείου.

Όλα ξεκίνησαν όταν η διοικητής του «Αλεξάνδρα» Ελένη Ρογδάκη απέστειλε προς το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έγγραφο στο οποίο ανέφερε ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να δεχτεί κανένα περιστατικό λόγω έλλειψης υγειονομικού υλικού και πληρότητας κλινών.

Ωστόσο, η αρμόδια Α’ Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής διαπίστωσε ότι στο νοσοκομείο υπήρχαν 37 διαθέσιμες κλίνες, αλλά και αποθέματα υγειονομικού υλικού.

Λίγο αργότερα η διοικητής ανακάλεσε το έγγραφο, ενώ το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι το νοσοκομείο εφημερεύει κανονικά στα όρια των κλινών που διαθέτει.

Πηγές του υπουργείου Υγείας τονίζουν ότι θα αποδοθούν ευθύνες -εφόσον διαπιστωθούν- τόσο στη διοίκηση όσο και στους διευθυντές των κλινικών.

Από την πλευρά της, η διοικητής του νοσοκομείου υποστήριξε ότι το έγγραφο βασίστηκε στα όσα της μεταφέρθηκαν από τους αρμόδιους των τμημάτων, αλλά παραδέχθηκε ότι η ίδια δεν πραγματοποίησε έλεγχο.

Ως “σαμποτάζ” και “υπονόμευση”, χαρακτήρισε το γεγονός ο υπουργός Υγείας. Ο κ.Λοβέρδος είπε ότι ο έλεγχος που έγινε απέδειξε ότι υπήρχαν 37 κρεβάτια κενά και επάρκεια υγειονομικού υλικού στις αποθήκες. Μετά απ΄αυτό διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση και τόνισε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σ΄αυτούς που είναι υπεύθυνοι, ενώ τέθηκε και πάλι σε εφημερία το νοσοκομείο. “Παίζουν παιγνίδια εις βάρος του ελληνικού λαού” είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, “κάποιοι εμφανίζουν κρίση εκεί που δεν υπάρχει”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε