Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

ΕΕΤΑΑ – ΕΣΠΑ Παιδικοί σταθμοί: Τι πρέπει να γνωρίζετε

ΕΕΤΑΑ – ΕΣΠΑ Παιδικοί σταθμοί: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Παιδικοί σταθμοί 2017 ΕΣΠΑΕΕΤΑΑ: Αρχίζει η διαδικασία για την υλοποίηση της δράσης για δωρεάν φιλοξενία βρεφών και παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Αναμένεται να ανοίξει σύντομα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τις ωφελούμενες μητέρες για την ένταξη των παιδιών τους στο πρόγραμμα ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς. Αφορά την δωρεάν ένταξη βρεφών και νηπίων από δύο μηνών έως τεσσάρων ετών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, των παιδιών έως 12 ετών σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και των παιδιών-εφήβων-ατόμων ΑμΕΑ σε αντίστοιχες δομές.

Στόχος είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών τον Ιούνιο, έτσι ώστε οι γονείς να έχουν την άνεση χρόνου να επιλέξουν τον παιδικό σταθμό που επιθυμούν, όπως ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), που υλοποιεί τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής».

Η δράση αφορά στην παροχή «αξίας τοποθέτησης» (voucher) σε δικαιούχους για δωρεάν ένταξη βρεφών και νηπίων 2 μηνών – 4 χρονών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, των παιδιών έως 12 ετών σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και των παιδιών-εφήβων-ατόμων ΑΜΕΑ στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ).

Η ΕΕΤΑΑ ενημερώνει τις μητέρες να προετοιμαστούν ώστε όταν θα δημοσιευτεί η πρόσκληση μέσα στο μήνα να μπορέσουν, εντός της προθεσμίας που προβλέπεται, να καταθέσουν εγκαίρως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να είναι έγκυρες οι αιτήσεις τους.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Θεόδωρος Κωστόπουλος «η ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ έχει στόχο να προετοιμάσει τους γονείς, ώστε να είναι έτοιμοι, μόλις δημοσιευτεί η πρόσκληση, για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά με τα αναγκαία δικαιολογητικά για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία. Οι μητέρες θα έχουν την δυνατότητα εντός 15 ημερών να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους». Ο κ. Κωστόπουλος εξήγησε ότι οι προϋποθέσεις είναι τριών ειδών.

«Η μία είναι τα οικονομικά δεδομένα, το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα, με ένα παιδί μέχρι 27.000 ευρώ, με δύο παιδιά μέχρι 30.000, με τρία παιδιά 33.000 ευρώ και τέλος με περισσότερα από τρία, 35.000 ευρώ. Το ζήτημα είναι ότι και πέρυσι και φέτος η απόφαση της κυβέρνησης είναι να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις όλων όσων έχουν το κατώτατο εισόδημα των 5.000 ευρώ». Σύμφωνα με τον ίδιο, πέρυσι αυτά τα παιδιά άγγιζαν τα 47.000.

«Στις 92.000 παιδιά τα 47.000 παιδιά ανήκαν σε αυτήν την κατηγορία. Εκτός από την συγκεκριμένη όμως κατηγορία θα ικανοποιηθούν κι όλες τις αιτήσεις που είναι για ΑΜΕΑ ανεξαρτήτου εισοδήματος», ανέφερε.

Οι μητέρες θα πρέπει να έχουν:

– Την πράξη προσδιορισμού φόρου, που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν καταθέσει την φορολογική τους δήλωση έτους 2016 (1/1/2016 – 31/12/2016).

– Το προσωπικό ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών τους για τα οποία θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Αναλυτικά εδώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε