Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Παιδικοί σταθμοί 2017 ΕΣΠΑΕΕΤΑΑ: Ανοιχτή η διαδικασία για την υλοποίηση της δράσης για δωρεάν φιλοξενία βρεφών και παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Σε εφαρμογή η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τις ωφελούμενες μητέρες για την ένταξη των παιδιών τους στο πρόγραμμα ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς. Αφορά την δωρεάν ένταξη βρεφών και νηπίων από δύο μηνών έως τεσσάρων ετών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, των παιδιών έως 12 ετών σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και των παιδιών-εφήβων-ατόμων ΑμΕΑ σε αντίστοιχες δομές. Η καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις, καθώς και την αποστολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ, είναι στις 9-6-2017 στις 24.00 (περισσότερες πληροφορίες στο site της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr).

Προϋποθέσεις και δικαιολογητικά

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση «οι βασικές προϋποθέσεις για τις υποψήφιες μητέρες είναι το οικογενειακό εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση και το εργασιακό προφίλ», ενώ αναφορικά με το οικογενειακό εισόδημα:

  • Με δύο παιδιά δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 27.000 ευρώ
  • Με τρία παιδιά τις 30.000
  • Με τέσσερα παιδιά τις 33.000 ευρώ και
  • Με πέντε παιδιά τις 36.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση το εισόδημα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 36.000 ευρώ. Παράλληλα οι ωφελούμενες/οι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Να είναι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οί, αυτοαπασχολούμενες/οι), ή
  • Να είναι άνεργες/οι οι οποίες/οι να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο.

Τα έγγραφα δυνάμει των οποίων βεβαιώνεται η ιδιότητα του ανέργου προσδιορίζονται στην Πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. προς τους δυνητικά ωφελούμενους. Από όλες τις ως άνω κατηγορίες εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε