Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΕΦΕΤ: Δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά μπιφτέκια από... άλογο

ΕΦΕΤ: Δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά μπιφτέκια από... άλογο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.01.2013 | 15:21

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ανακοίνωσε ότι στην ελληνική αγορά δεν έχουν διακινηθεί μοσχαρίσια μπιφτέκια, στα οποία εντοπίστηκε DNA αλόγου και είχαν πουληθεί στην Ιρλανδία και της Βρετανίας.

Ο ΕΦΕΤ καθησυχάζει τους καταναλωτές, τονίζοντας ότι επικοινώνησε με τις αντίστοιχες αρχές της Ιρλανδίας και της Βρετανίας, που επιβεβαίωσαν ότι τα προϊόντα δεν έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση: “Στις 15 Ιανουαρίου η ιρλανδική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (FSAI) δημοσίευσε τα ευρήματα ελέγχων, σύμφωνα με τα οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη DNA αλόγου σε μοσχαρίσια μπιφτέκια (beef burgers) που είχαν παραχθεί από τις επιχειρήσεις Silvercrest Foods και Liffey Meats Ltd στην Ιρλανδία και Anglo Beef Processors t/a Dalepak Foods Hambleton DC στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα παραπάνω προϊόντα είχαν διακινηθεί στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο από τις αλυσίδες λιανικής Tesco, Lidl, Aldi, Dunnes Stores και Iceland.

Ο ΕΦΕΤ άμεσα επικοινώνησε με τις αντίστοιχες αρχές της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες ανέφεραν ότι τα εν λόγω προϊόντα δεν έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα μέχρι σήμερα στοιχεία σχετικής διερεύνησης από τον ΕΦΕΤ. Ο ΕΦΕΤ παρακολουθεί το θέμα και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αντίστοιχες αρμόδιες Αρχές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλη αλυσίδα σουπερ μάρκετ πωλούσε κρέας αλόγου για βοδινό!
   Διαδώστε αυτό το άρθρο