Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

ΕΦΚΑ: Έχασαν δεδομένα ασφαλισμένων! Συνωνυμίες, έλλειψη χαρτιού κι άλλες ιστορίες ελληνικής “τρέλας”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Απίστευτες καταγγελίες για το μπάχαλο στον ΕΦΚΑ από τους συνδικαλιστές
– Από τα λάθη στη μεταφορά των δεδομένων από τα μητρώα των πρώην Ταμείων εξαφανίστηκαν… δεδομένα ασφαλισμένων
– Δυο γυναίκες με το ίδιο όνομα έγιναν… ένα!
– Έχουν παγώσει οι διαδικασίες απόδοσης συντάξεων θανάτου
– Δεν υπάρχει χαρτί να εκτυπωθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις

Ιστορίες καθημερινής τρέλας. Ή καλύτερα ιστορίες ελληνικής τρέλας. Τα όσα καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές για το μπάχαλο που επικρατεί στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, στον ΕΦΚΑ δηλαδή, μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν!

Τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων καταγγέλλουν απίστευτες δυσλειτουργίες στον ΕΦΚΑ και γι’ αυτό αποφάσισαν την Πέμπτη 2 Μαρτίου να κατεβάσουν ρολά από τις 12:00 έως τη λήξη της βάρδιάς τους.

Μεταξύ όσων καταγγέλλονται από ΠΟΠΟΚΠ και ΠΟΣΕ – ΙΚΑ είναι η… εξαφάνιση από τα μητρώα των πρώην Ταμείων στο μητρώο του ΕΦΚΑ, ενώ αναφέρουν ως παράδειγμα δυο γυναίκες με το ίδιο όνομα στην περίπτωση των οποίων υπήρξε συγχώνευση και υπάρχει πια μόνο μια έγγραφη.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν πως λόγω του χάους έχει παγώσει η διαδικασία απόδοσης σύνταξης θανάτου, εξόδων κηδείας, υπάρχει ασάφεια αρμοδιοτήτων και… έλλειψη ειδικού χαρτιού με αποτέλεσμα τη μη εκτύπωση εκατοντάδων συνταξιοδοτικών αποφάσεων σε κάποιες υπηρεσίες κυρίως του πρώην ΟΑΕΕ!

«Μόνο οι κεντρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ έχουν αρχίσει να αποκτούν ενιαίο οργανωτικό χαρακτήρα, ενώ όλες οι περιφερειακές υπηρεσίες εξακολουθούν να λειτουργούν, όπως παλιά», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ, Βαγγέλης Θεοδωρίδης, μιλώντας στο Έθνος. Ο ίδιος δεν κρύβει την ανησυχία του για τα προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν σχετικά με την αυτόματη απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας.

Αναλυτικά όσα καταγγέλλουν ΠΟΠΟΚΠ και ΠΟΣΕ – ΙΚΑ

– Λάθη κατά τη μεταφορά των δεδομένων από τα Μητρώα των πρώην Ταμείων στο μητρώο του ΕΦΚΑ με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί δεδομένα ασφαλισμένων. Για παράδειγμα, για δύο γυναίκες με συνωνυμία υπήρξε συγχώνευση των μητρώων τους με αποτέλεσμα να εμφανίζεται εγγραφή μόνο για τη μία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τονίζουν οι εργαζόμενοι, να υπάρχει πάγωμα διαδικασίας π.χ. απόδοσης σύνταξης θανάτου, απόδοσης εξόδων κηδείας, υποβολής ΑΠΔ κ.λπ.

– Αύξηση των υπηρεσιακών σημειωμάτων που στέλνονται για διόρθωση λαθών από εντασσόμενους φορείς ανά την Ελλάδα με αποτέλεσμα να έχουν ξεπεραστεί οι δυνατότητες κεντρικής διαχείρισης στην Αθήνα.

– Υποστελέχωση του HELP DESK του ΕΦΚΑ, ασάφεια αρμοδιοτήτων, δυσλειτουργίες και άγνοια διαχείρισης του συστήματος από τους υπαλλήλους.

– Δεκάδες άλλα λειτουργικά προβλήματα: π.χ. υπηρεσιακά αυτοκίνητα του ΙΚΑ παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης βενζίνης. Σύμφωνα με τους εργαζομένους προκαλούνται δυσχέρειες στη διακίνηση αλληλογραφίας, συνταξιοδοτικών φακέλων κ.λπ., αλλά και στη διαδικασία των ελέγχων και της λειτουργίας των υγειονομικών επιτροπών των ΚΕΠΑ.

– Έλλειψη ειδικού χαρτιού και μη εκτύπωση εκατοντάδων συνταξιοδοτικών αποφάσεων σε κάποιες υπηρεσίες κυρίως του πρ. ΟΑΕΕ.

Πηγή: Έθνος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε