Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΕΛ.ΑΣ.: 600 εντάλματα πληρωμής για να μπαλώσουν καμία… «τρύπα»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μετά την αποκάλυψη του NewsIt για την τραγική οικονομική κατάσταση της ΕΛ.ΑΣ., η ηγεσία του Σώματος προσπαθεί να «μπαλώσει» ό,τι μπορεί!

Με επούλωση των επιφανειακών πληγών επιχειρεί η ηγεσία της Αστυνομίας να «μπαλώσει» τις … παθολογοανατομικές «κατακλίσεις» που άνοιξαν στο Σώμα της Αστυνομίας από τα παραλυτικά σύνδρομα που προέκυψαν εξαιτίας της αδυναμίας αποπληρωμής παλαιότερων οφειλών, με συνέπεια την καθήλωση σημαντικού αριθμού του στόλου των περιπολικών στους δρόμους και την μη προμήθεια γραφικής ύλης ακόμη και για τις στοιχειώδεις υπηρεσιακές ανάγκες.

Μετά το σχετικό ρεπορτάζ του Νewsit και την αναπαραγωγή του από αρκετά έντυπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εγκρίθηκαν -σύμφωνα με πληροφορίες- 600 εντάλματα πληρωμής διαφόρων οικονομικών εκκρεμοτήτων του προηγούμενου διμήνου, προκειμένου και μέχρι να βρεθούν οι εξυγιαντικοί της πυορροούσας κατάστασης πόροι, να ρυθμιστούν όπως- όπως βασικές και ικανές συμβατικού χαρακτήρα υποχρεώσεις της καθημερινότητας.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, τα σχετικά εντάλματα πληρωμής διακυμαίνονται ανάλογα με τις υποχρεώσεις από 2.000 έως και 40.000 ευρώ, ώστε τουλάχιστον σε πρώτη φάση, ν’ αποπληρωθούν τμήματα του χρέους προς τα συνεργαζόμενα ιδιωτικά συνεργεία για να τοποθετήσουν και πάλι στις ράμπες επισκευής τα ακινητοποιημένα περιπολικά και τις μοτοσικλέτες.

Από την άλλη, προσδοκία είναι με την αποπληρωμή μέρους των οφειλομένων να ξεπεραστούν οι μέχρι πρότινος άκαμπτες αντιρρήσεις των προμηθευτών της αστυνομίας με γραφικές ύλες, ώστε να μην φτάσουν ειδικά οι υπηρεσίες της Ασφάλειας στο έσχατο σημείο εξαθλίωσης που ορίζεται από την αδυναμία σύνταξης των διαβιβαστικών προς τις εισαγγελικές αρχές των υποθέσεων που χειρίζονται.

Όπως είχε αποκαλύψει το Newsit, τα 3/5 των στόλων των οχημάτων των υπηρεσιών σε Ήπειρο και Πελοπόννησο είναι ακινητοποιημένα, ενώ στην Αττική, φέρνουν ως παράδειγμα την πρώτη αλλαγή της Άμεσης Δράσης, που εξαιτίας των χαλασμένων περιπολικών από τα 58 που μέχρι πρότινος έβγαζαν στην κυκλοφορία, τις τελευταίες ημέρες βγάζουν μόνο 26.

Σε ό,τι αφορά στα ελλείμματα σε χαρτί και σε μελάνια για εκτυπωτές, οι επικεφαλής αξιωματικοί και οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις γραμματείες εξακολουθούν ακόμη και σήμερα καταφεύγουν στην αναζήτηση … χορηγών από ελεήμονες εταιρείες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε