Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

ΕΛ. ΑΣ.: Αυτός είναι ο Επαναστατικός Αγώνας

ΕΛ. ΑΣ.: Αυτός είναι ο Επαναστατικός Αγώνας
,,

Απετράπη χτύπημα την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με την αστυνομία – Βρέθηκαν προκηρύξεις και υλικά για βόμβες- Δείτε φωτογραφίες και το προφίλ τους

Στην “καρδιά” του Επαναστατικού Αγώνα εκτιμά οτι “χτύπησε” η  Ελληνική Αστυνομία που ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής τη  σύλληψη των 6 και την παραπομπή τους στον εισαγγελέα. Κατηγορούνται  για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας. Πρόκειται για τους: Νίκο Μαζιώτη 39 χρόνων, Παναγιώτα Ρούπα 41, Ευάγγελο Σταθόπουλο 32, Χριστόφορο Κορτέση 31, Σαράντο Νικητόπουλο 32 και Κωνσταντίνο Γουρνά 30 χρόνων.

 



Τα ευρήματα

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε επίσης οτι στο σπίτι του Μαζιώτη και της Ρούπα στα Καλύβια, βρέθηκε και κατασχέθηκε σκληρός δίσκος υπολογιστή με προκηρύξεις για προηγούμενες ενέργειες του «Επαναστατικού Αγώνα» και σχέδιο προκήρυξης για μελλοντική τρομοκρατική ενέργεια, όπως επίσης και χειρόγραφα κείμενα, δύο εκ των οποίων φέρονται να αποτελούν προσχέδια προκηρύξεων της ίδιας οργάνωσης. Επιπλέον βρέθηκαν χειρόγραφα σχεδιαγράμματα χώρων για επικείμενες τρομοκρατικές ενέργειες.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας τα προσχέδια προκηρύξεων αφορούν στην επίθεση στο Χρηματιστήριο το Σεπτέμβριο του 2009 και τη μή ανάλυψη ευθύνης για την επίθεση στο Α. Τ. Αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα χειρόγραφα σχεδιαγράμματα  αφορούσαν επίθεση που σχεδιαζόταν σε αστυνομική δύναμη στην οδό Πανόρμου, δίπλα στη ΓΑΔΑ. Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υποστηρίζουν οτι έχουν στην κατοχή τους ακόμη και τις μήτρες της σφραγίδας υπογραφής της οργάνωσης.  Στα εγκληματολογικά εργαστήρια βρίσκονται για εξέταση και

κινητά τηλέφωνα, τηλεκάρτες, ασύρματοι παρόμοιοι με αυτούς που είχε στην κατοχή του ο  Λάμπρος Φούντας, κουκούλες και περούκες.

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν οτι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν νέες συλλήψεις 12-15 ατόμων, αριθμός που εκτιμάται ότι αποτελούσε τον κύριο κορμό της οργάνωσης και τονίζουν οτι πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία βρίσκεται στην αρχή της. Οι αρχές ψάχνουν εντατικά για  τη γιάφκα, αναμένοντας να αποκαλυφθεί ο βαρύς οπλισμός της οργάνωσης.

Πως έγιναν οι συλλήψεις

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μετά τη συμπλοκή στη Δάφνη και το θάνατο του Λάμπρου Φούντα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά το θάνατο του Φούντα και τις έρευνες που έγιναν, εδραιώθηκαν οι εκτιμήσεις της αστυνομίας για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, που είχαν προκύψει απο παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών μερικών απο τους σημερινούς συλληφθέντες. Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι συνομιλίες αυτές γίνονταν με “κωδικούς” οι οποίοι φαίνεται πως αποκρυπτογραφήθηκαν απο αρμόδιους αξιωματικούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες ήταν πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις τους. Χαρακτηριστικό είναι πως για να διανύσουν μια μικρή απόσταση διάρκειας 15 λεπτών, χρειάζονταν περίπου μία ώρα, αφού έκαναν κύκλους, προκειμένου να βεβαιωθούν οτι δεν τους παρακολουθεί κανείς. Παράλληλα οι μονοκατοικίες σε Ν. Ιωνία και Καλύβια ήταν “περικυκλωμένες” απο καλαμωτές, ωστε κανείς να μήν έχει ορατότητα στο εσωτερικό του σπιτιού.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η έφοδος των αστυνομικών στα σπίτια της Ν. Ιωνίας και των Καλυβίων έγινε αφού οι αστυνομικοί τα είχαν περικυκλώσει. Στη μονοκατοικία της Ν. Ιωνίας δύο άτομα βρίσκονταν μέσα και όταν οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα δεν τους άνοιξε κανείς. Τότε εισέβαλλαν στο σπίτι και έπιασαν τους δύο ένοικους. 

‘Οπως ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Θανάσης Κοκκαλάκης, τα ξημερώματα της ίδια ημέρας έγιναν τέσσερις προσαγωγές και κατ’ οίκον έρευνες, κατα τις οποίες βρέθηκαν στοιχεία που κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν για εξέταση στην εγκληματολογική υπηρεσία.

Η επιχείρηση της αστυνομίας κρατησε 4 ημέρες και θεωρείται σημαντική επιτυχία το γεγονός οτι δεν διέρρευσε το παραμικρό. Δέκα εισαγγελείς συμμετέχουν στην προανάκριση, με την εισαγγελέα πρωτοδικών, κ.Ελένη Ράικου, να εποπτεύει την έρευνα.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στις ραγδαίες εξελίξεις είπε πως “κάθε θετική εξέλιξη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, δεν μπορεί παρά να έχει την καθολική συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και της ελληνικής κοινωνίας”.    

Το σπίτι στη Νέα Ιωνία. ΦΩΤΟ NEWSIT

Η μονοκατοικία στα Καλύβια. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε