Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

ΕΝΦΙΑ 92.000 ευρώ ζητούν από τα Παδικά Χωριά SOS!

ΕΝΦΙΑ 92.000 ευρώ ζητούν από τα Παδικά Χωριά SOS!

Μετά το Χαμόγελο του Παιδιού και το Ασυλο Ανιάτων και τα Παιδιά Χωριά SOS καλούνται να πληρώσουν ένα υπέρογκο ποσό σε ΕΝΦΙΑ για το 2016!

Και είναι περίπτωση όπως το Ασυλο Ανιάτων που έχει στην κατοχή του ακίνητα που έχει κληρονομήσει και δεν ιδιοχρησιμοποιεί. Και τώρα καλείται να πληρώσει το ποσό των 92.000 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ που τους αναλογεί για ακίνητα που έχουν στην κυριότητά τους.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι το μη κερδοσκοπικό σωματείο, που δεν λαμβάνει καμία κρατική επιχορήγηση καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ για ακίνητα που έχει κληρονομήσει και δεν ιδιοχρησιμοποιεί.

«Για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να αδιαφορήσει για τις ανάγκες των πλέον αδύναμων κοινωνικά ομάδων, επιβάλλοντας παράλογη και βαριά φορολόγηση σε κοινωφελή Ιδρύματα και Σωματεία και θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη λειτουργία βασικών προγραμμάτων τους που φροντίζουν χιλιάδες παιδιά και ενήλικες» δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας.

Όπως υποστηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, το ποσό των 92.000 ευρώ του ΕΝΦΙΑ αντιστοιχεί στη λειτουργία, για ένα ολόκληρο χρόνο, ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που μπορεί να υποστηρίξει 300 οικογένειες με 450 παιδιά και να παρέχει εργασία σε 10 εργαζομένους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε