Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΕΟΤ: Μείωσαν τις δαπάνες κατά 50 εκατ. ευρώ!

Πάνω από το 55% είναι η μείωση των δαπανών και κατά συνέπεια το δημοσιονομικό όφελος στον ΕΟΤ, το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Το ποσό που εξοικονομήθηκε είναι 51.381.285,31 ευρώ!

Ειδικότερα, έγινε επαναδιαπραγμάτευση των μισθωμάτων που καταβάλει ο ΕΟΤ και επετεύχθη μείωση των μισθωμάτων για το ακίνητο όπου στεγάζεται το μεγαλύτερο μέρος των υπηρεσιών του ΕΟΤ (στην οδό Τσόχα) σε ποσοστό 30%, καθώς επίσης και μείωση των μισθωμάτων για το ακίνητο επί της Λεωφόρου Αμαλίας αρ. 26, σε ποσοστό 43,5% Το συνολικό δημοσιονομικό όφελος από τη διαπραγμάτευση αυτή ανέρχεται σε ποσό 539.161,92 ευρώ κατ’ έτος.

Επίσης, με απόφαση του προέδρου του ΕΟΤ, όλοι οι πρόχειροι διαγωνισμοί που αφορούν σε προμήθειες αναλώσιμων και παροχές υπηρεσιών, αναρτώνται στο διαδίκτυο, με στόχο τη μείωση των δαπανών που αφορούν σε διάφορες υπηρεσίες και προμήθειες του ΕΟΤ.

Έτσι, μόνο το κόστος σε προμήθειες διαφόρων ειδών (όπως αναλώσιμα) η μείωση υπολογίζεται στο -66% περίπου, η οποία αντιστοιχεί σε μείωση δαπανών ποσού 5.891.204,90 ευρώ.

Επίσης, τα έξοδα καθαριότητας μειώθηκαν κατά 14,47% για το πρώτο εξάμηνο 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του έτους 2009. Στα τηλεφωνικά έξοδα η μείωση του κόστους αγγίζει το 20%, ενώ αναμένεται και περαιτέρω μείωση με τη χρήση νέας τεχνολογίας για την εξοικονόμηση πόρων.

Σε ότι αφορά στον τομέα της προβολής και προώθησης του ΕΟΤ, σημαντική οικονομία επετεύχθη στο κόστος κατασκευής περιπτέρων καθώς και στο κόστος των λειτουργικών δαπανών των διεθνών εκθέσεων εξωτερικού στις οποίες συμμετέχει ο ΕΟΤ, τουλάχιστον κατά ποσοστό 21,27%, που αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση ποσού πλέον των 3.000.000 ευρώ για το έτος 2010.

Μειώσεις έγιναν και στις δαπάνες για επιχορηγήσεις και δημόσιες σχέσεις: Κατά το 2009, αναφέρει ο ΕΟΤ, αναλήφθηκαν υποχρεώσεις δημοσίων σχέσεων «αμφίβολης στόχευσης και αποτελεσματικότητας» ποσού 12.500.000 ευρώ περίπου, μέρος των οποίων παραμένει ανεξόφλητο λόγω της υπέρβασης της εγκεκριμένης πίστωσης των 6.300.000 ευρώ. Για το έτος 2010 και συγκεκριμένα το πρώτο εξάμηνο του 2010, έχουν αναληφθεί υποχρεώσεις ύψους μόλις 152.000 ευρώ.

Όλες οι δαπάνες για δημόσιες σχέσεις του ΕΟΤ υποβάλλονται προς έγκριση από το ΔΣ του Οργανισμού – ανεξαρτήτως ποσού- και εγκρίνονται ομόφωνα από αυτό, αφορούν δε αποκλειστικά σε δράσεις με άμεσα ανταποδοτικά οφέλη για τον Τουρισμό, υπογραμμίζει η ανακοίνωση του Οργανισμού.

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ Νικόλας Κανελλόπουλος σε δηλώσεις του αναφέρει ότι «παράλληλα με την εξυγίανση των Οικονομικών του Οργανισμού, στο πλαίσιο των διαθέσιμων πιστώσεων, σχεδιάζεται σε συνεργασία με την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΠΟΤ και η προώθηση και προβολή του Ελληνικού Τουρισμού στη διεθνή αγορά με συνέπεια, στόχευση, σε πραγματικούς χρόνους και με τα μέγιστα δυνατά επικοινωνιακά αποτελέσματα για τη χώρα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε