Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

ΕΣΕΕ: Εκτός Τειρεσία να μπουν και όσοι χρωστάνε στο ΙΚΑ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Να μην μπαίνουν στο Τειρεσία οι οφειλέτες του ΙΚΑ ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

 

Μάλιστα η ΕΣΕΕ λέει ότι αυτό δεν πρέπει να γίνεται όταν μάλιστα οι οφειλέτες έχουν κάνει ρύθμιση με το Ταμείο και είναι συνεπείς και ενήμεροι ως προς την ρύθμιση αυτή.
 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΕΕ το αίτημα γνωστοποιήθηκε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, που άκουσε τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις ρυθμίσεις των χρεών σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες.
 
Μάλιστα οι προτάσεις αυτές είχαν θετική ανταπόκριση από τους περισσότερους βουλευτές της Επιτροπής.
 
Επιπρόσθετα, για την πλήρη και ανεμπόδιστη λειτουργία του συστήματος καταχώρησης δυσμενών δεδομένων, χωρίς αχρείαστους κοινωνικούς αποκλεισμούς, αναίτιες καταδικαστικές αποφάσεις «του ποδαριού» και τελικά, χωρίς καταχρηστικές συμπεριφορές εκ μέρους των τραπεζών, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης κάλεσε την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να αναλάβει πρωτοβουλία η Κυβέρνηση για την μετατροπή του Τειρεσία σε Ανεξάρτητη Αρχή, ώστε να τεθεί σε νέα, περισσότερο παραγωγική βάση, αντάξια των αναγκών της αγοράς και της κοινωνίας και να απαλλαγεί από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε