Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΕΣΕΕ:όχι στα αιφνιδιαστικά μέτρα

ΕΣΕΕ:όχι στα αιφνιδιαστικά μέτρα
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.02.2010 | 14:01
Πρώτη δημοσίευση: 05.02.2010 | 14:01

Την έντονη ανησυχία της ως προς το...

περίγραμμα των νέων μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση της κρίσης εξέφρασε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με επιστολές της προς το γραφείο του Πρωθυπουργού, στους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κρίση είναι η σοβαρότερη που έχει αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία από την εποχή της Μεταπολίτευσης και που η αντιμετώπισή της απαιτεί ευρύτατες συναινέσεις και όχι αιφνιδιασμούς.

 

Αναλυτικότερα η ΕΣΕΕ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι:

"Ενώ αρχικά κληθήκαμε να συμβάλουμε με τις θέσεις μας σε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις όπως αυτές του φορολογικού και του ασφαλιστικού συστήματος, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης, βρισκόμαστε ενώπιον της εξαγγελίας μέτρων ενόσω ο Διάλογος ήταν σε εξέλιξη.

Ωστόσο, επειδή πιστεύουμε στον διαρκή, γόνιμο και αποτελεσματικό διάλογο, οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ θα εξακολουθήσουν να παρίστανται στις διαβουλεύσεις όποτε μας ζητηθεί, αλλά όχι σε προσχηματικές διαδικασίες και να συνδράμουν με την ουσιαστική παρουσία τους στην προσπάθεια επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων.

Αναφορικά με την ουσία και το περιεχόμενο των μέτρων, ο εμπορικός κόσμος της χώρας θεωρεί ότι η στήριξη προς αυτά θα πρέπει να έχει ως προϋπόθεση την ταυτόχρονη συγκρότηση ενός σαφούς αναπτυξιακού σχεδίου. Η αποκλειστική μέριμνα για την διευθέτηση του Δημοσίου Χρέους, χωρίς την ύπαρξη μίας αναπτυξιακής προοπτικής, σε μεγάλο βαθμό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των εισοδημάτων και κατ' επέκταση σε περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης".

    Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook