Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΕΥΔΑΠ: Κόβουμε το νερό για 100€ αλλά το Δημόσιο μας χρωστάει 850 εκατ. ευρώ!

ΕΥΔΑΠ: Κόβουμε το νερό για 100€ αλλά το Δημόσιο μας χρωστάει 850 εκατ. ευρώ!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.12.2012 | 14:44

Έχει πάψει να κάνει εντύπωση ότι το κράτος χρωστάει. Αλλά ότι η ΕΥΔΑΠ κόβει το νερό σε πολίτες που δε μπορούν να πληρώσουν ενώ το δημόσιο της χρωστά 850 εκατ. ευρώ, είναι τουλάχιστον εξοργιστικό!

225 εκατομμύρια ευρώ είναι τα χρέη των Δήμων. Προσθέστε σε αυτά και τις προσαυξήσεις και φτάνουμε σε ποσό 350 εκατ. ευρώ. Αλλά έχει και συνέχεια. Το δημόσιο χρωστά ακόμη 500 εκατ. ευρώ στην επιχείρηση, αφού πολλά υπουργεία δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς. Σύνολο: 850 εκατομμύρια ευρώ...

«Δεν μπορούμε να κόβουμε νερό από τον κοσμάκη για 100 ευρώ και να πληρώνουμε έως και 3 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα για τις προσαυξήσεις των χρεών προς την εταιρεία», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, Στέλιος Σταυρίδης, προσθέτοντας ότι θα χρησιμοποιήσει όποιο πρόσφορο μέσον υπάρχει για να εισπράξει αυτές τις οφειλές. «Δεν θα γίνει η ΕΥΔΑΠ ο νέος ΟΣΕ» είπε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ, οι οφειλές των δήμων προέρχονται κυρίως από δήμους που έχουν δικό τους δίκτυο, εισπράττουν την κατανάλωση νερού από τους δημότες και δεν την αποδίδουν ποτέ στην εταιρεία, κάτι που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια.

Πρωταθλητής στα χρέη προς την ΕΥΔΑΠ είναι ο δήμος Μεγαρέων με οφειλές 45 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τις επιβαρύνσεις. Μεγάλα ποσά που οφείλουν δήμοι από τη χρήση νερού για τις πλατείες, πάρκα κ.λπ. Το χρέος του δήμου Αθηναίων φτάνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

«Το θέμα των δήμων πνίγει την ΕΥΔΑΠ. Όποιος δεν πληρώνει το νερό, θα του το κόβουμε» καταλήγει ο κ. Σταυρίδης, διευκρινίζοντας ότι δεν θέτει θέμα αυξήσεων στην τιμή του νερού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Δήμοι χρωστούν 222 εκατ. ευρώ στην ΕΥΔΑΠ!

Στουρνάρας προς ΔΕΗ: Να εισπράττετε κανονικά το χαράτσι!

   Διαδώστε αυτό το άρθρο