Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έδωσαν το ΟΚ για την προβολή βίντεο με ερωτικές σκηνές στο δικαστήριο

Έδωσαν το ΟΚ για την προβολή βίντεο με ερωτικές σκηνές στο δικαστήριο
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.08.2011 | 07:31
Πρώτη δημοσίευση: 28.08.2011 | 23:31

Το «πράσινο φως» άναψε μόνο αν πρόκειται για υπόθεση που εξετάζει το θέμα επικοινωνίας ανήλικου παιδιού με έναν από τους δυο γονείς του.

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έδωσε τη συγκατάθεσή της ώστε να γίνει χρήση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και μάλιστα ερωτικών περιπτύξεων ζεύγους ενώπιον δικαστηρίου, προκειμένου το τελευταίο να ρυθμίσει θέμα επικοινωνίας ανηλίκου με τον πατέρα της.

Η μόνη προϋπόθεση που θέτει ωστόσο η Αρχή είναι ότι πρέπει να ενημερωθεί ο πατέρας, ο οποίος σύμφωνα (στη συγκεκριμένη περίπτωση) με τη σύζυγο έχει αλλόκοτη σεξουαλική συμπεριφορά και δεν πρέπει να έχει επικοινωνία με το παιδί.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε, λίγο πριν από τον χωρισμό της με τον σύζυγό της, ανακάλυψε ότι εκείνος βιντεοσκοπούσε τις προσωπικές τους στιγμές και τις αντάλλασσε με φίλους του, οι οποίοι είχαν τις ίδιες σεξουαλικές διαστροφές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο, στο οποίο απευθύνθηκε η μητέρα, η οποία έχει με απόφαση του Εφετείου την επιμέλεια της 9χρονης, για να ρυθμίσει το θέμα της επικοινωνίας δεν έκανε δεκτό το αίτημα της για προβολή βίντεο με τις ερωτικές περιπτύξεις του ζευγαριού, κρίνοντας ότι πρόκειται για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Αντίθετα η Αρχή είπε το "ναι" στη μητέρα, για το σκοπό, όπως λέει, "της αναγνώρισης, άσκησης, και υπεράσπισης των δικαιωμάτων της ίδιας και του ανήλικου παιδιού της".   Διαδώστε αυτό το άρθρο