Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Εφεδρεία: 7.000 εργαζόμενοι δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Αλαλούμ με το νόμο και την εγκύκλιο του Υπουργείου
– Ποιοι βγαίνουν υποχρεωτικά σε σύνταξη από 1/1/2012
– Κάνουν τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής

Μαζί με την παράταση για την ένταξη στο καθεστώς της εφεδρείας μέσω συνταξιοδότησης, παρατείνεται και η αγωνία για τουλάχιστον 7.000 εργαζόμενους μετά και τις νέες ανακοινώσεις.

Μόνο βέβαιο είναι ότι αντί της 1η Δεκεμβρίου οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου που βγαίνουν υποχρεωτικά σε σύνταξη, θα ενταχθούν τελικά στο νέο καθεστώς από 1/1/2012. Πρόκειται για τους υπαλλήλους που θέλουν έως και δύο χρόνια να βγουν σε σύνταξη.

Οι υπάλληλοι ωστόσο οκτώ οργανισμών που θα έβγαιναν σε εφεδρεία ήδη από τις 27 Οκτωβρίου και ακόμη περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την νέα εγκύκλιο του υπουργείου … είναι στον αέρα. Σύμφωνα με τα όσα εξέδωσε το Υπουργείο οι υπάλληλοι αυτοί τίθενται σε εφεδρεία εφόσον ολοκληρωθεί η μεταφορά τους. Αυτή η παράγραφος της εγκυκλίου διαβάζεται ως τροποποίηση του νόμου και έτσι κανείς δεν ξέρει τι ισχύει πλέον.

Ταυτόχρονα για τους 11 οργανισμούς που συγχωνεύονται 9ΚΕΔ, ΕΡΤ, ΟΔΔΥ κλπ) δεν γίνεται καμία σαφής αναφορά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και πλέον είναι ανοιχτός ο κίνδυνος να περάσουν οι ημερομηνίες, να μην γίνει τίποτε και στο τέλος οι υπάλληλοι να βρεθούν αντί σε καθεστώς εφεδρείας… απολυμένοι.

Το υπουργείο μοιάζει να… παίζει καθυστερήσεις, ωστόσο η μετάθεση του τι θα γίνει με την “καυτή πατάτα” ίσως αποδειχθεί ακόμη πιο επικίνδυνη για τους εργαζόμενους αλλά και όλους τους υπόλοιπους καθώς τιο μέτρο της εφεδρείας είναι προαπαιτούμενο τόσο για την 6η δόση όσο και για την πορεία των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση

Διαβάστε επίσης:
Στον αέρα η 6η δόση – “Κραχ” στα Ταμεία του κράτους

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε